CHP’li belediyelerin yardım hesaplarının İçişleri Bakanlığı kararıyla bloke edilmesinin ardından şimdi de HDP’nin salgına karşı başlattığı “Kardeş Aile Kampanyası” hedefte. Yandaş medya tarafından “terör örgütüne yardım” olarak duyurulan yardım çağrısı için Kars Belediye Eşbaşkanı Bilgen, “Hesabını veremeyeceğimiz bir uygulamamız yok” dedi

HDP’nin ‘Kardeş Aile Kampanyası’ hedefte: 'Her kuruşun hesabını veririz'

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Koronavirüs salgını sürecinde yerel yönetimlerin halka yaptığı yardımları bir bir engelleyen iktidarın, CHP’li belediyelerin yardım hesaplarını bloke etmesinin ardından HDP’li belediyeleri engelleyici propagandalara başlandı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlığıyla yayımladığı haberle Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’i hedef aldı.

Salgında zor günler geçiren yoksullara ulaşmak amacıyla başlatılan “Kardeş Aile Kampanyası”nı hedef alan gazete, “HDP’li Kars Belediyesi, öldürülen, yaralanan ya da cezaevinde bulunan PKK’lıların ailesine doğrudan yardım ulaştıramayınca çareyi ‘kardeş aile’ formülünde buldu. Belediye Almanya merkezli sözde ‘Kürt Kızılayı’na liste gönderiyor, sözde kuruluş da ailelerin örgütten kopmaması için onlara Avrupa’dan bağışçı buluyor” şeklinde iddialarda bulundu.

SÜRECİ ŞEFFAF YÜRÜTÜYORUZhdp-nin-kardes-aile-kampanyasi-hedefte-her-kurusun-hesabini-veririz-724970-1.

Haberin Kardeş Aile Kampanyası’nı engellemek ve belediyeye kayyum atanması için bir hazırlık olduğunu kaydeden Kars Belediyesi Eşbaşkanı Bilgen, “Partinin yürüttüğü kampanyaya destek, çağrı, duyuru yapmak, kampanyanın daha güçlü olması için katkıda bulunmak istedik. Bunun üzerinden sanki örgüte yardım gibi bir haber yayımlamak bir kara leke olarak basın tarihindeki yerini bulacaktır. Biz hesabını veremeyecek hiçbir şey yapmadık” dedi.

Kars halkının gerçeğin farkında olduğunu ifade eden Bilgen, “Süreci şeffaf yürütüyoruz. Enkazdan kurumsal yapı çıkardık. Bizim halk için yaptığımız çalışmalarının birilerini rahatsız ettiği çok açık. Bunlar belli ki bir yerlerden kayyum atama için formül arama niyetindeler ancak bu düzeyde kendilerince yöntem, araç, aparat geliştiriyorlar. Eğer yaptığımız işle ilgili bir tek şüphe uyandırıcı işlem bulurlarsa biz zaten hemen bugün görevimizi bırakırız” diye konuştu.

11 BİN AİLEYE YARDIM

HDP’nin salgın sürecinde başlattığı Kardeş Aile Kampanyası kapsamında şimdiye kadar dayanışmaya ihtiyaç duyan 20 bini aşkın ailenin tespit edildiği ve yaklaşık 13 bin aileye gıda ve temizlik malzemesinin ulaştırıldığı bildirildi. Kampanya kapsamında 4 bin 500 ailenin de “Kardeş Aile” olarak eşleştirildiği ve sürekli irtibat halinden oldukları duyuruldu.

ENGELLENSEK DE GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Koronavirüs salgınına karşı yardım kampanyaları hükümet tarafından engellenen CHP’li belediyeler ortak deklarasyon yayımladı. “Önümüze çıkarılan engelleri yine halkımızın vicdanına bırakarak, sosyal belediyecilik anlayışıyla görevimize kararlılıkla devam edeceğiz” denilen deklarasyonda, “Biz her koşulda vatandaşımızın emir ve hizmeti altında olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz” ifadeleri yer aldı. 250’yi aşkın CHP’li Belediye Başkanı’nın yayımladığı deklarasyonda şu ifadeler kullanıldı:

► Halkımızın teveccühüyle seçildiğimiz günden itibaren parti rozetlerini bir yana koyarak tüm belde halkını hiçbir ayırım yapmadan kucakladık, görevimizi bu anlayışla yapmaya devam ediyoruz…

► Covid-19 salgını sonrasında, yasaların bize yüklediği sorumluluklar çerçevesinde belde halkının salgından korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz.

► Covid-19 salgını ile mücadeleyi bir toplumsal mücadele olarak gördük. Dolayısıyla merkezi yönetimle yerel yönetimlerin uyum içinde çalışmalarının ne kadar hayati olduğunu biliyoruz.

► Bu süreçte zaman zaman engellenmemize rağmen, azim ve kararlılıkla sorunları aşmaya çalışıyoruz…

► Her ne kadar yıllardır ihtiyaç sahibi ailelere verdiğimiz sıcak yemeğin kesilmesi için bazı belediyelerimizin banka hesapları bloke edilmişse de bizler bu engeli de kendi imkânlarımızla aştık…

► Öte yandan, vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapmak için belediyelerimizin banka hesaplarına yatırdıkları bağışların bloke edilmesiyle ilgili yasal yollara başvurduğumuzu da kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz.