HDP Sözcüsü Bilgen'den Madımak Katliamı açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözcüsü Ayhan Bilgen, Madımak Katliamı'nın 25. yıl anmasın bir basın açıklaması yaptı.

Sivas Katliamının 25'inci yılı dolayısıyla Sivas'ta düzenlenen anmaya HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Tülay Hatimoğulları, Kemal Bülbül ve Zeynel Özen, Aydın ve Ankara Milletvekili adayları Ferhat Tunç ve Veli Saçılık katıldı. Heyet adına açıklama yapan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, şu ifadeleri kullandı:

Bir vahşetin, bir katliamın üzerinden çeyrek asır geçmiş olmasına rağmen 33 insanın göz göre göre yakılmasıyla hala yüzleşememiş olmak bu ülkenin en büyük ayıplarındandır. 1993 yılında yaşanan bu vahşetle yüzleşebilseydik, etkin bir yargılama ve ciddi bir idari soruşturma yapabilseydik bunu hem toplum vicdanında mahkum edebilirdik hem de bu 25 yılında yaşanan hiçbir başka karanlık olaya, vahşete insan yakma, katletme vakalarına tanıklık etmezdik.

"33 CANA BORÇLUYUZ"

Önümüzde çok ciddi bir sorumluluk var; o da insan yakan zihniyetle yüzleşmek ve hesaplaşmak. Kimsenin inancından dolayı ayrımcılığa uğramadığı bir ülke ve dünya için bir araya gelmek; özgür, eşit, demokratik yaşayacağımız bir Türkiye’yi birlikte kurma sorumluluğu 33 canımıza karşı borcumuzdur.

İnanıyoruz ki bu ülkede bir daha böyle vahşetlerin yaşanmamasının biricik güvencesi demokrasi için mücadele etmek, bir araya gelmek ve ayrımcı anayasayı ortadan kaldıracak güçlü bir irade kurmaktır. Bu ülkede bütün toplumsal muhalefet dinamiklerinin geçmişteki tüm önyargılarını aşarak bir araya gelmesi, Madımak kurbanlarına karşı vicdani sorumluluğudur. Biz HDP olarak bu çabanın arayışı içinde olmayı siyasetin bir görevi addediyoruz.