HDP ve Yeşil Sol Parti, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda tek adam rejimini değiştireceklerini vurgulayarak, ilk turdaki tavırlarının değişmediğini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Erdoğan bizler açısında bir seçenek değildir. Ve tek seçenek; onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" ifadelerini kullandı.

HDP ve YSP ikinci tur kararını açıkladı: Tek adam rejimini değiştireceğiz

HABER MERKEZİ

HDP ve Yeşil Sol Parti, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için kararını açıkladı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kürtlerin politik iradesine kayyumla ipotek koyanlar, herkesin haklarına ipotek koyanlardır. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına girerken bizler her ne koşulda olursak olalım halkın iradesini her şeyin üstünde tutacağız" dedi.

"Göçmen veya mültecileri siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlıştır" diyen Buldan, "Hiçbir siyasi hesap ve çıkar kadınların ve gençlerin geleceğinden kıymetli olamaz. Cumhur İttifakı'nın politikaları karşısında ancak demokrasi, adalet ve özgürlük ilkeleriyle duyulabilir. Bizler HDP ve YSP olarak sadece halkın eşitlik, adalet, hak, hukuk ve özgürlük mücadelesine kefiliz. Hiçbir şart altında bu duruşumuzdan geri adım atmayacağımızın sözünü tekrarlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN BİZLER İÇİN SEÇENEK DEĞİL"

Buldan, şöyle devam etti: "14 Mayıs seçimlerinde demokratik değişim güçlü bir şekilde sahiplenilmiştir. Bugünkü sistem karşısında birleşen oy daha çok özgürlük, demokrasi içindir. Erdoğan rejiminin taleplerin hayata geçmesindeki en büyük engel bu rejimin ta kendisidir.  Erdoğan bizler açısında bir seçenek değildir. Ve tek seçenek; onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir."

"SANDIĞA EKSİKSİZ GİDECEĞİZ"

Pervin Buldan, şunları kaydetti: "Kürt halkının ve bir bütün olarak Türkiye'nin demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik beklentisini demokratik sandık iradesini tanımak önemli ve önceliklidir. 28 Mayıs'ta başarabileceğimize, tarihin akışını çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz."

"SİYASETİMİZDE DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Buldan'dan sonra konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ise, "14 Mayıs'ta yarım kalan işi 28 Mayıs'ta tamamlayacağız. Bu değişim talebini engellemeye çalışanlar karşısında, ısrarla mutlaka sandığa gideceğiz. Biz buradayız ve değiştirme konusunda kararlıyız. Siyasetimizde değişiklik söz konusu değildir" dedi.

"AKP-MHP İKTİDARINI GÖNDERECEĞİZ"

Yeşil Sol Partisi Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise şunları ifade etti: "Bizim önceliklerimiz var seçime giderken. Birincisi, bu firavun sistemi, AKP-MHP iktidarını ve tek adam rejimini göndereceğiz. Kadın düşmanı koalisyonun kendisini göndereceğiz. Hukuku bir savaş aracı haline getiren ve bunun üzerine rakiplerine ezmeye çalışan bu sistemi göndereceğiz."

"Bu seçim, sadece Erdoğan-Kılıçdaroğlu seçimi değil" diyen Uçar, "Bu seçim bizim seçimimiz. Oyumuz yine demokrasiden, değişimden ve dönüşümden yana. 14 Mayıs seçimleri çok ciddi bir umuda dönüştü ve bu umut, 28 Mayıs'ta kazanmanın tam da adresidir."

"SARAY REJİMİNİ DEĞİŞTİRELİM"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da açıklamasında, "Birinci turda sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza da çağrımızdır; sandığa gidelim, sandıkları koruyalım, irademizle bu Saray rejimini değiştirelim. İrademize de sandıklarda sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.