İzmir’de HDP'ye yönelik operasyonlar Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi

HDP'ye yönelik operasyon, İzmir'de protesto edildi


BİRGÜN EGE

İzmir’de HDP'ye yönelik operasyonlar Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Basın açıklamasını okuyan İzmir İl Eş başkanı Kadir Baydur, operasyon kararının bir yargı kararı olmadığını savunarak “dün gerçekleştirilen MGK kararıdır, Saray’ın talimatıdır” dedi.

Baydur, “ Bu kararda yargı aparat haline getirilmiştir. Devlet Bahçeli’nin her söylediğini talimat gibi algılayan “Bahçeli’nin serbest bırakılmasını istediği” herkesi ertesi gün serbest bırakan, Erdoğan’ın tutuklanması gerektiğini belirttiği herkese ertesi gün operasyon çeken bu yargı zihniyeti pespaye hale gelmiştir. Saldırı, IŞİD barbarlığına karşı kazanılmış zaferin intikamıdır” diye konuştu.

Baydur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu saldırı aynı zamanda 31 Ağustos’ta açıkladığımız “Barışa çağrı deklarasyonumuza” iki hafta önce başlattığımız Demokrasi İttifakı ve “Anti-faşist blok” çalışmalarımıza verilmiş bir yanıttır. Biz antifaşist blok dedikçe faşizm yürütücülerini telaş alıyor, biz barış dedikçe savaş ortakları artık kan dökemeyeceğiz diye paniğe kapılıyor. Partimiz düzmece operasyonlar ile bu stratejik söylemlerden vazgeçemeyecektir. Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasi kuracağız. Parti devlet rejimini alaşağı edeceğiz. Daha faşizme sarılanlar bilsinler ki: HDP geliyor. Korksanız da, koltuklarınıza sarılsanız da HDP’nin zamanı geldi.”