HDP'ye yönelik operasyonlara karşı binlerce kişi yurdun dört bir yanında sokağa çıktı.

HDP’ye yönelik operasyon dört bir yanda protesto ediliyor

2014‘te düzenlenen Kobane eylemlerine ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verildi.Gözaltı kararı verilen 82 kişi arasında HDP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Alp Altınörs, Ali Ürküt, Altan Tan, Gülfer Kaya, eski milletvekilleri Nazmi Gür, Ayla Akat Aka, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Beyza Üstün, Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen de bulunuyor.

HDP'ye yönelik operasyonlara karşı birçok kentte eylem yapıldı.

İSTANBUL

İstanbul Kadıköy’de HDP ilçe örgütünün önünde yüzlerce kişi bir araya geldi. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu burada yaptığı konuşmada, "Kobane eylemleri ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasını istedik ama onlar istemedi" dedi. HDP İl Eş Başkanı Erdal Avcı ise "Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıklamalıdır" ifadelerine yer verdi.

ANKARA

HDP Ankara İl Örgütü, parti binasında yaptıkları açıklamayla gözaltı operasyonunu protesto etti. Açıklamaya çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı. HDP Ankara İl Örgütü yöneticilerinden Dilek Yılmaz, “Karar dün gerçekleştirilen MGK kararıdır, Saray’ın talimatıdır. Saldırı, IŞİD barbarlığına karşı kazanılmış zaferin intikamıdır" dedi.

hdp-ye-yonelik-operasyona-karsi-istanbul-da-eylem-785271-1.

MERSİN

Mersin’deki açıklamaya Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi. Açıklamada, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Faşizme omuz omuza” sloganları atıldı. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, “Kobanê’de yenilen sadece IŞİD barbarlığı değil bu karanlık zihniyetin kendisidir” dedi. Alış, “Kobanê direnişi aynı zamanda enternasyonalist bir direniştir. Dünya halklarına umut vermiştir, o yüzden öfkeleri ve kinleri büyük” ifadelerini kullandı.

HATAY

HDP Hatay İl Örgütü binasındaki açıklamaya İHD, TÖP, TİP, SYKP, Eğitim Sen ve AKA-DER de destek verdi. HDP Hatay İl Eşbaşkanı Aysel Eşiyok, "Bu bir gözaltı operasyonu değil intikam operasyonudur" dedi.

İSKENDERUN

HDP İskenderun İlçe Örgütü’nün açıklamasında konuşan partinin PM üyesi Bestami Çorapçı, "Bu iktidarın karşısında demokrasiyi inşa edecek, faşizme son verecek gücüz. Düzmece operasyonlar bu kararımızdan bizi vazgeçirmek bir yana daha da güçlü kılacak" dedi.

ANTALYA

HDP Antalya İl Örgütü, parti binasında açıklama yaparak, "Halkın iradesi gasp edilemez" pankartı açtı. HDP Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar, "Bu saldırılar AKP'nin siyasal intikam saldırılarıdır, partimiz yılmayacaktır" diye konuştu.

DİYARBAKIR

HDP Diyarbakır İl Örgütü, gözaltılara ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, gözaltı operasyonunun AKP’nin siyasal intikam alma girişimi olduğunu belirtti.

MARDİN

HDP Mardin İl Örgütü, parti binası önünde açıklama yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada “IŞİD'in Kobanê’ye saldırısını müjde verir gibi duyuran ve halkın IŞİD barbarlığına karşı gösterdiği tepkiye saldırarak, onlarca Kürdü sokakta katledenlerdir. Bu çevreler şimdi de yanlarına Saray’da balayı yapan savcıyı alarak sonuç almaya çalışıyorlar” denildi.

ADIYAMAN

HDP Adıyaman İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Kömür Belde Belediyesi Eş Başkanı Erkan Karakaş ve çok sayıda partili katıldı.

Gözaltı operasyonuna tepki gösteren Leyla Güven, "AKP-MHP iktidarı bitti. İçte, dışta yaşanan krizleri perdelemek için HDP’ye operasyonlar yapılıyor. Hiçbir şey savaş politikalarınızı, yolsuzluklarınızı, ekonomik krizi perdeleyemez. Siz barajlar koydunuz, barajlara aştık. Bir umut olduk. Her gün daha da büyüyor, büyüyeceğiz. Kobanê düştü düşecek dediler. Kobanê düşmedi. Asıl kazandıracak olan diyalog ve müzakeredir. Özgürlük trenine bindik amacımıza ulaşacağız” diye konuştu.

URFA

HDP Urfa İl Örgütü binasındaki açıklamada konuşan HDP’li Öcalan, soruşturma konusu tarihte yaşamını yitirenlerin çoğunun kendi partilerinden yurttaşlar olduğunu belirterek, “Savcı istese bunları açığa çıkarabilir. Neden yapmıyor? Bu topraklara barışı getirmeyi amaçlıyoruz. 4 yıl önce de aynı senaryo vardı. HDP’yi tasfiye edemeyeceksiniz” dedi.

VAN

HDP Van İl Örgütü, gözaltıları İpekyolu’ndaki parti binasında yaptıkları açıklamayla kınadı. HDP İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, “Bu bir gözaltı operasyonu değil, intikam operasyonudur” dedi. Bartın, tüm halkı HDP etrafından kenetlenmeye çağırdı.

BİTLİS

HDP Bitlis İl Örgütü, gözaltıları parti binasında yaptıkları açıklamayla protesto etti. HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Rumet Dursun, partilerinin gücünü halktan aldığını ve hiçbir zaman iktidarın baskılara boğun eğmeyeceklerini söyledi.

HAKKARİ

HDP Hakkari İl Örgütü binasında önünde yapılan açıklamaya kent milletvekili Sait Dede, yerine kayyım atanan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı ile çok sayıda kişi katıldı. HDP’li Dede, konuşmasında, “Kobanê düşmedi düşmeyecek. HDP düşmedi düşmeyecek” dedi.

hdp-ye-yonelik-operasyona-karsi-istanbul-da-eylem-785272-1.