Siyaset alanı daraltılan, seçilmişleri tutuklanan ve belediyelerine el konulan HDP, bugün Parti Meclisi’ni topluyor. Burada alınacak kararlar, önümüzdeki dönem yol haritasını belirleyecek. Gündemde genişletilmiş ittifak modelleri var.

HDP yol haritasını belirleyecek

BirGün Ankara

Çok sayıda yöneticisi ve üyesi tutuklanan, kazandığı belediyelerin tamamına yakınına el konulan, milletvekillikleri düşürülen HDP, önümüzdeki dönem yol haritasını Parti Meclisi toplantısında belirleyecek. Son süreçte destek ziyaretinde bulunan siyasi parti ve kitle örgütlerine iade-i ziyarette bulunacak parti yönetimi, birlikte mücadelenin koşullarını sorgulayacak.

Ekim ayı başında 20 eski ve yeni parti yöneticisi gözaltına alınan, bu isimlerden 17’si tutuklanan HDP’de “Bundan sonra ne yapılmalı?” sorusu masaya yatırılacak.

“Devletin bölünmez bütünlüğüne kasıt, örgüt üyeliği, örgüt adına propaganda yapma, mala zarar verme, adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, örgüt içerisinde eylem ve faaliyette bulunma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” gibi ağır suçlamalarla tutuklanan partililerine yapılan muameleye tepki gösteren parti yönetimi, iktidara karşı yürütülen mücadeleyi büyütme eğiliminde.

ORTAK PAYDA MÜMKÜN

Başta CHP olmak üzere siyasi parti temsilcileri ile ilişkilerini sürdürmek isteyen HDP yönetimi, gerçekleştirmek istediği “iade-i ziyaret” sırasında yeni dönem seçeneklerini de masaya yatıracak ve destek isteyecek. Bugün gerçekleştirilecek Parti Meclisi’nde üyelerin görüşleri alınacak ve ortak paydalarda buluşmanın yolları konuşulacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhalefet temsilcileri ile yaptığı görüşmelere dikkati çeken parti yönetimi, HDP’nin dışarda tutulamayacak bir önemde olduğunu ve demokrasi cephesini genişletme önerilerinin bu kez daha “dikkat çekici” olduğu konusunda fikir birliğine vardı.

Parti Meclisi’nde ayrıca AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın baskıcı politikalarına karşı halkı da içerisine alan bir dayanışma modelinin yolları da tartışılacak.