Türkiye, Uluslar Ligi’ndeki üçüncü maçında ​​​​​​​bugün Lüksemburg’a konuk olacak. Saat 21.45’te başlayacak maç TRT 1’den naklen yayımlanacak.

Hedef 3’te 3
Fotoğraf: AA

Türkiye Ulusal Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki üçüncü maçında ​​​​​​​bugün Lüksemburg'a konuk olacak. Başkent Lüksemburg'daki Lüksemburg Stadı'nda oynanacak mücadele, TSİ 21.45'te başlayacak. Mücadele, TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Karşılaşmada, Portekiz Futbol Federasyonundan hakem Antonio Emanuel Carvalho Nobre düdük çalacak. Nobre'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Helder Malheiro olacak.

İKİ MAÇTA 10 GOL

Kırmızı-beyazlı ekipte bu mücadele öncesinde sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. Gruptaki ilk maçında Faroe Adaları'nı 4-0, ikinci maçında da deplasmanda Litvanya'yı 6-0 mağlup eden ulusal takım, 6 puanlı Lüksemburg'un averajla önünde lider durumda bulunuyor. Grubun diğer maçında ise Litvanya, Faroe Adaları'na konuk olacak.

Türkiye, Stefan Kuntz yönetiminde 9. maçına Litvanya karşısında çıkacak. Ulusal takım, Kuntz ile çıktığı 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 24 kez havalandırıp, kalesinde 9 gol gördü.

Kuntz idaresinde oynadığı ilk maçta İstanbul'da Norveç ile 1-1 berabere kalan kırmızı-beyazlılar, ikinci müsabakasında deplasmanda Letonya'yı 2-1, üçüncü karşılaşmasında da sahasında Cebelitarık'ı 6-0 yendi. Ulusal takım, Stefan Kuntz'la 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda dördüncü maçında ise deplasmanda Karadağ'ı 2-1 mağlup ederek play-off yarı finaline katılma hakkı elde etti.

4 MAÇTA 13 GOL

Türkiye, play-off yarı finalinde Portekiz'e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti. Ulusal takım, hazırlık maçında Konya'da konuk ettiği İtalya'ya ise 3-2 yenildi. Ulusal takım, Alman teknik adam yönetiminde çıktığı UEFA Uluslar C Ligi'nin ilk maçında İstanbul'da Faroe Adaları'nı 4-0, ikinci maçında da deplasmanda Litvanya'yı 6-0 mağlup etti. Türkiye , Lüksemburg mücadelesiyle 2022 yılındaki beşinci maçını oynayacak. Ay-yıldızlı ekip bu yıl oynadığı 4 maçta, 13 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü.

Ulusal takım, bu yıl oynadığı ilk maçta deplasmanda Portekiz'e 3-1 mağlup olmuştu. Türkiye’nin tek golü Burak Yılmaz'dan gelmişti. Bu seneki ikinci mücadelesinde İtalya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelen Türkiye, rakibine 3-2 yenildi. Kırmızı-beyazlılar, bu maçtaki gollerini Cengiz Ünder ve Serdar Dursun kaydetti.

Türkiye bu yıl çıktığı üçüncü maçta ise Faroe Adaları'nı Cengiz Ünder, Halil Dervişoğlu, Serdar Dursun ve Merih Demiral'ın golleriyle 4-0 yendi. Kırmızı-beyazlılar , dördüncü maçında ise Litvanya'yı Doğukan Sinik (2), Serdar Dursun (2), Yunus Akgün ve Halil Dervişoğlu'nun golleriyle 6-0 mağlup etti. Kırmızı-beyazlılar, geçen yıl oynadığı 16 karşılaşmada 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi yaşarken, bu maçlarda 32 gol atıp, kalesinde 25 gole engel olamadı. AA