Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Anayasa Hukukuna Giriş dersi veren Dr. Öğr. Üyesi Seydi Çelik, 28 Nisan günü yayımlanan iktidar yanlısı Yeni Akit gazetesinin sürmanşetinden hedef tahtasına oturtuldu. İftiralarla dolu haberde “Komünist doçentten örtüye hakaret” başlığı kullanıldı. BirGün’e konuşan Çelik, “İddialar çok üzücü ve asılsız iddialardır. Ben İnsan Hakları kürsüsü hocasıyım. İfade özgürlüğü kadar […]

Hedefteki hocadan Akit’e suç duyurusu

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Anayasa Hukukuna Giriş dersi veren Dr. Öğr. Üyesi Seydi Çelik, 28 Nisan günü yayımlanan iktidar yanlısı Yeni Akit gazetesinin sürmanşetinden hedef tahtasına oturtuldu. İftiralarla dolu haberde “Komünist doçentten örtüye hakaret” başlığı kullanıldı.

BirGün’e konuşan Çelik, “İddialar çok üzücü ve asılsız iddialardır. Ben İnsan Hakları kürsüsü hocasıyım. İfade özgürlüğü kadar inanç özgürlüğüne de sonuna kadar saygı gösterilmesi gerekliliğine inanmakta ve derslerde bunu savunmaktayım. Ne derste ne başka bir yerde, dinlere ve inançlara saygısızlık etmem değildir. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’e, başörtüsüne ve ezana dil uzattı suçlamasının aslı astarı yoktur.

Ben bilim insanıyım, siyasetçi değilim. Derste laiklik ilkesi çerçevesinde konu bütün veçheleriyle tartışılmış öğrenciler derse dahil edilmiş olup haberde iddia edildiği gibi hiçbir hakaret, aşağılama vs. söz konusu olmamıştır. Üniversite hocası dersin içeriğinde yer alan bu düşünceleri okutmak göreviyle hareket etmek zorundadır” dedi.

DAHA ÖNCE DE HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Daha önce de öğrencilere Komünist Manifesto’yu okuttuğu için hedef gösterilen Çelik “O dönemde henüz terör örgütü olarak ilan edilmemiş olan FETÖ’ye mensup hoca ve öğrenciler tarafından şikâyet edilmiş ve soruşturmaya uğramıştım. İyi siyaset bilimciler ve gazetecilerin yetişmesi, ancak bütün düşüncelerin iyi bilinmesiyle mümkün olacaktır. Bu, üniversite hocasının topluma karşı bir görevidir ve böyle de yapılmıştır. Bu soruşturma sürecinden sonra sürekli olarak tehdit edilmekteydim. Sürekli olarak seni üniversiteden attıracağız mesajları almaktaydım” ifadelerini kullandı.

“Yalan yanlış yazılan haberin içeriğine bakıldığında dahi iddiaların gülünç ve mesnetsiz olduğu anlaşılacaktır” diyen Çelik şöyle devam etti: “Haberin başlığı kışkırtmaya matuf hedef gösterici bir dille yazılmıştır. Adı geçen gazete hedef göstermiştir ve ne yazık ki ülkemde bu kışkırtmanın gereğini yapmak üzere durumdan vazife çıkarmak isteyenlerin önü açılmıştır. Ülkem adına üzgün, vücut bütünlüğüm adına tedirgin olduğumu belirtmeliyim. Bu haberin kaynağı olan ve kendisini Ak Parti milletvekili Danışmanı olarak tanıtıp öğrencileri sindirmeye çalışan Y. Ö. ile mesajlarıyla beni tehdit eden S.Ç. adlı öğrenciler ve Yeni Akit hakkında suç duyurusu dilekçemi vereceğim.”