Yönetme kabiliyetini yitiren iktidar umutsuzluk içinde ülkeden göç edenleri suçluyor. Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler” sözlerine tepki gösteren hekimler, “Biz buradayız, siz gideceksiniz” dedi.

Hekimler: Biz buradayız, siz gidicisiniz

POLİTİKA SERVİSİ

Ekonomiden sağlığa, eğitimden adalet sistemine her alanda çöküş yaşanırken ülkenin eğitim düzeyi yüksek, nitelikli iş gücü de hızla ülkeden ayrılıyor. Doktorların batılı ülkelere yönelik yoğun göçü, tartışmaları da beraberinde getirdi. Hatalarının üstünü örten iktidar, öğrencisinden akademisyenine dek her seferinde göç edenleri suçladı. Son olarak önceki gün kadın muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorlara ilişkin “Varsın giderlerse gitsinler. Buralar boş kalmaz merak etmeyin” dedi. Erdoğan’ın sözleri, sosyal medyanın da gündeminden düşmezken, Erdoğan’a yanıt veren doktorlar “Hiçbir yere gitmiyoruz, bu ülke bizim” vurgusu yaptı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler" dedi. Koca, sağlık çalışanlarına ilişkin düzenlemeyle ilgili ise "Çalışmalarda önemli bir mesafe kat edildi. Hekimler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi teslim edecek olan da Cumhurbaşkanımızdır" diye konuştu. CHP'li Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise “Sen diploması olan herkese düşmansın” ifadeleriyle tepki gösterdi.
İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından Erdoğan’a tepki yağdı. Konuyla ilgili Türk Tabipler Birliği’nden (TTB) yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı’nın bu sözleri başından sonuna kadar yönetememe krizinin göstergesidir. Sağlığa yönelik acil taleplerimizi görmezden gelen, insanca yaşanabilir ücret talebimizi hedefe koyan bu açıklama toplumu yanıltma, topluma Hekimlerin tek istekleri paraymış gibi göstererek sağlıkta yaşanan krizin üstünü örtme çabasıdır” ifadeleri kullanıldı.

hekimler-biz-buradayiz-siz-gidicisiniz-989729-1.

‘G(Ö)REV’DE OLACAĞIZ

“Tıbbın tarihinden bu yana burada, bu topraklardaydık” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bugün de buradayız. Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle, uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalışıyoruz. ‘Doktorların gözü doymaz’ diyen kasaba siyasetçilerini de ‘Paracı doktorlar gürültü yapıyor’ diyen sağlık yöneticilerini de gördük. Hepsi gitti, biz kaldık. Emeğimizi, mesleğimizi, geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı 14-15 Mart’ta bütün illerde, bütün sağlık kurumlarında ‘G(Ö)REV’de olacağız.”

ÜSTÜNÜ ÖRTME ÇABASI

Kocaeli Tabip Odası’nın çağrısıyla toplanan hekimler de Kocaeli Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptı. Hekimler adına açıklamayı okuyan Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, "Sağlığa yönelik acil taleplerimizi görmezden gelen, insanca yaşanabilir ücret talebimizi hedefe koyan bu açıklama toplumu yanıltma, topluma hekimlerin tek istekleri paraymış gibi göstererek sağlıkta yaşanan krizin üstünü örtme çabasıdır” dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. TDB’den yapılan açıklamada, "Aklın ve bilimin yerine; popülizmi, ötekileştiren ve hamaseti koyan bu açıklama kabul edilemez. Biz hekimler 100 yıl sonra da halkımızın sorunlarıyla uğraşıyor olacağız ve ancak biliyoruz ki; bu anlayış tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır" denildi.