TTB, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekim ayında 215 hekimin yurtdışında çalışma vizesi anlamına gelen ‘İyi Hal Belgesi’ için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Hekimler ülkeyi terk ediyor: Bir ayda 215 hekim başvuru yaptı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), ekim ayında ‘İyi Hal Belgesi’ için başvuru yapan hekim sayısı 1 yılda neredeyse 2 kat arttı.

2022’nin ilk 10 ayında, 'İyi Hal Belgesi' başvurusu yapan hekim sayısının 2 bin 153’e ulaştığını açıklanırken 2021 yılında bu sayının bin 405 olduğu bildirildi.

2022 yılında ‘İyi Hal Belgesi‘ alanların bin 106’sı uzman hekim, bin 47’si ise pratisyen hekimlerden oluştu.

TTB tarafından yapılan açıklamada ise, “TTB, hekimlik değerleri ve toplumun sağlık hakkı için, hekim göçünü oluşturan nedenlere karşı mücadelesine kararlılık ile devam edecektir” denildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma koşullarının iyileşitirlmesi, şiddet ve özlük hakkı talebinde bulunan sağlık emekçilerine, "Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz" demişti.

Erdoğan'ın sözleri, başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) olmak üzere birçok hekim, siyasetçi ve ünlü isim sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. #GidecekOlanHekimlerDeğil etiketi, Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yükselmişti. Birçok kentte ise Erdoğan'ın sözlerine tepki olarak eylemler düzenlenmişti.