Hekimler üzgün, kırgın iktidara öfkeli

Yakup Durmuş/Adana

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışına giden hekimler için söylediği "Varsın gidiyorlar, gitsinler” sözlerine bir tepki de Adana Tabip Odası'ndan (ATO) geldi. Adana Şehir Hastanesi Başhekimlik binası önünde bir araya gelen ATO üyeleri, Erdoğan'ı protesto etti. Buluşmada konuşan ATO Başkanı Dr. Selahattin Menteş hekimlik mesleğinin son yirmi yılda hiç olmadığı kadar değersizleştirildiğini belirterek, "Hekimlik; siyasilerin kısır siyasetlerinin malzemesi yapılamayacak kadar onurlu bir meslektir. ‘Kapı açık isteyen gitsin’ demek bizlere yapılan en büyük hakarettir. Bizler ülkenin yöneticilerinde çözüm bekler iken karşılaştığımız muamele bizleri utandırmış, üzmüş ve kırmıştır” dedi.

UTANÇ VERİCİ

Menteş, “Uzun bir eğitim sürecinden geçerek bugünlere gelen, ülkenin her ihtiyacı olduğunda öne çıkan ve varını yoğunu ülkesi ve halkı için feda eden hekimleri getirdiğiniz durum utanç vericidir. Hekimlik mesleği siyasilerin kısır siyasetlerinin malzemesi yapılamayacak kadar onurlu bir meslektir.” dedi
Hekimlere 'Kapı açık isteyen gitsin' demenin en büyük hakaret olduğunu ifade eden Menteş, "Bu ülkenin Hekimleri Genç Cumhuriyet için sıtma, tifo, humma, verem savaşında canını ortaya koydular. Bu ülkenin Hekimleri annesini, babasını, eşini, çorunu çocuğunu görmeden iki yıldır pandemi ile savaştılar. Pandemide 213 hekim kardeşimiz hayatlarını kaybettiler. Bütün bunların karşılığı nereye giderseniz gidin mi oldu?" diye sordu.

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Menteş, geçen yıl 1408 hekimin yurt dışında çalışmayı göze alarak, ülkeden ayrıldığını ifade ederek, "Bizler bu ülkeyi bırakıp gider iken acı çekiyoruz. Görüyoruz ki siyasetçiler bu durumdan rahatsız değil. Biz onlardan çözüm arar iken onlar bizlere kapıyı gösteriyorlar. Bir de diğer ülkelerden hekim getireceklerini söylüyorlar. Bizler ülkenin yöneticilerinde çözüm bekler iken karşılaştığımız muamele bizleri utandırmış ve kırmıştır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, kadın muhtarlarla yaptığı toplantıda hekimlerin yurt dışına gitmesine ilişkin, "Giderlerse gitsinler" ifadelerini kullanmıştı. Doktorlar Erdoğan’a büyük tepki göstermişti.