Hekimler ve akademisyenler Onur Hamzaoğlu için sahnede

İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenleri, Kocaeli Üniversitesi’nde yapmış olduğu araştırmalarla bilime önemli katkılarda bulunmuş ve Dilovası’ndaki çevre felaketini gün ışığına çıkarmış olan tutuklu akademisyen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nu konu alan oyun sahneleyecek. Ücretsiz olarak izleyici ile buluşacak oyun, 12 Haziran saat 20.00’de Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenleri tarafından Genco Erkal’ın danışmanlığında ve Gülsüm Soydan’ın yönetiminde bir okuma tiyatrosu biçiminde sunulacak oyunun gösterim programına ilişkin Cağaloğlu’ndaki İstanbul Tabip Odası Binasında basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Öztürk, Barış İçin Akademisyenler’den Prof. Ümit Biçer ile Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu ve Dr. Mustafa Sülkü katıldı. 116 gündür özgürlüğünden yoksun bırakılan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun ilk duruşması 19 Temmuz’da görülecek.

Prof. Dr. Ümit Biçer, daha önce sahnelemiş oldukları “Timsah” adlı oyunda Hamzaoğlu’nun da oynadığını hatırlatarak, “Hamzaoğlu’nda hepimiz için Onur Hamzaoğlu için oynuyoruz” dedi. Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu da Hamzaoğlu’nun bir simge olduğunu ifade etti. Son olarak konuşan Dr. Mustafa Sülkü de sahnelenecek oyunun aynı zamanda bir protesto olduğunu dile getirdi.