Sağlık meslek örgütleri, 6 Ekim'de yayımlanan yönetmelik değişikliğinin geri çekilmesi talebiyle Medipol Hastanesi'nin önünde bir araya geldi. Polis, hekimlerin basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Hekimler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı beyaz önlüklerini Medipol Hastanesi'nin önüne bırakarak protesto etti.

Hekimlerin basın açıklamasına polis engeli: Bakan Koca protesto edildi
Fotoğraf: İstanbul Tabip Odası / Twitter

Sağlık meslek örgütlerinin Bağcılar'daki Medipol Hastanesi önünde yapacağı basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Meslek örgütleri bugün saat 12.30'da "Mesleki bağımsızlığımızı ve serbest hakkımızı savunuyoruz" diyerek Bağcılar'daki Medipol Hastanesi önünde bir araya geldi.

İstanbul Tabip Odası'nın (İTO) Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Tabip Odası heyetinin bulunduğu araç durdurularak serbest meslek hakkı için basın açıklamasının yapılacağı hastane önüne geçişe izin verilmiyor. Heyet fiili olarak gözaltına alınmış durumda" denildi.

Polisin açıklama yapmasına izin vermediği hekimler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı beyaz önlüklerini Medipol Hastanesi'nin önüne bırakarak protesto etti.

İTO Başkanı Nergis Erdoğan, beraberindeki heyetle beyaz önlüklerini bıraktıktan sonra, yakın bir parkta açıklama yaptı. Muayenehanelerin kapatılmasına karşı tavırlarını ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Hekimliğin böyle bir bağımsızlık alanı engellenemez, önlenemez. Bu meyanda, ülkenin dört bir tarafında hekimler geldi. Uzmanlık derneklerinden tutun, bir sürü hekimlik alanından insanlar burada ve bu insanlar yalnızca hekim bağımsızlığını korumak üzere buradalar. Başka hiçbir amaçları yoktur, olamaz. Hem kendi haklarını hem de hastalarının tanı ve tedavi haklarını savunmak üzere buradalar. Bunu herkes böylece bilsin. Böyle bir şeyi engellemek de gerçekten anayasal bir suçtur. Kamusal bir alanda yapılan bir röportaja bile müdahale bir suçtur. Bunun da bilinmesini istiyorum.”