Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında yaşamını yitiren 11 asker için bugün ilk olarak Elazığ’da tören düzenlendi, ardından askerlerin naaşları devlet töreni için Ankara’ya nakledildi. Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne düzenlenen törenin ardından askerlerin naaşları memleketlerine uğurlandı

Helikopter kazasında yaşamını yitiren askerler memleketlerine uğurlandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kaza kırıma uğrayan helikopterde yaşamını yitiren 11 asker için sabah saatlerinde görev yaptıkları Elazığ'da bir tören düzenlendi. Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından askerlerin naaşları, devlet töreni için Ankara'ya getirildi. Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde gerçekleşen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet parti liderleri de katılıyor. Devlet töreninin ardından askerlerin naaşları, defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında yaşamını yitiren 11 asker için bugün görev yaptıkları Elazığ'da tören düzenlendi.

Elazığ’daki törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit aileleri, silah arkadaşları ve diğer yetkililer katıldı.

helikopter-kazasinda-yasamini-yitiren-askerler-ugurlaniyor-848994-1.

Elazığ'da düzenlenen uğurlama törenine katılan Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar, kazada yaşamını yitiren 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ı anlattı. Bakan Akar, Korgeneral Erbaş'ı sevilen, sayılan ve Silahlı Kuvvetler'e büyük hizmetler eden arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Korgeneral Osman Erbaş, sevilen, sayılan ve Silahlı Kuvvetler'e büyük hizmetler eden bir arkadaşımızdı. Dün maalesef elim kaza sonucunda kaybettik. Hepimizin, milletimizin başı sağ olsun. Elazığlı hemşerilerimizin çok desteği oldu. Yaralıların durumları iyi, kontrol altında" dedi.

Elazığ’daki törenin ardından, Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde yaşamını yitiren 11 askerin naaşı, Ankara'ya getirildi. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirilen naaşlar, törenin yapılacağı Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne götürüldü.

helikopter-kazasinda-yasamini-yitiren-askerler-ugurlaniyor-848996-1.

Askerler için düzenlenen devlet törenine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve diğer bakanlar katıldı.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ebediyete uğurladığımız şehitlerimizle son buluşmamızda temenni ediyorum ki Rabbim bizleri sevgili Habibimizin sancağı altında da buluştursun.

Korgeneral Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde duruşuyla çok çok farklı mütevazi bir insandı. Yanındaki kardeşlerimle beraber çıktıkları yolculukta bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler.

Biz şehitlerimizin tezkiyesine muhtacız. Çünkü onlar bizim için yolculuktaydılar. Hepimiz için mukadder olan bir ölüm var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bize de İnşallah bu makamı nasip eder."

helikopter-kazasinda-yasamini-yitiren-askerler-ugurlaniyor-848997-1.

TATVAN’DAKİ HELİKOPTER KAZASI

Bingöl'den, Bitlis´in Tatvan ilçesine gitmek için dün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmişti. Bunun üzerine İHA'lar, CN- 235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalarla Tatvan'a 10 kilometre mesafedeki Çekmece köyü yakınlarında helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi.

Dün meydana gelen kazanın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kazanın nedenine ilişkin olarak, “İlk bilgilere ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak. Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir” açıklamasında bulunmuştu.

Kazada, helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy),Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin),Kurmay Albay Şentürk Aydınyer (Kars),Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra),Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat),Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale),Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of),Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar),Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar),Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) yaşamını yitirdi.

helikopter-kazasinda-yasamini-yitiren-askerler-ugurlaniyor-848998-1.