Van Çatak’ta Osman Şiban ve Servet Turgut’un helikopterden atıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada gizlilik kararı alındı, yayın yasağı getirildi.

Helikopterden atılma soruşturmasına yayın yasağı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Çığlıca köyünün Yoğurtlu mezrasında 11 Eylül’de gözaltına alınan Osman Şiban ve Servet Turgut’un helikopterden atıldıkları iddiasına ilişkin yürütülüen soruşturmada gizlilik kararı alındı ve yayın yasağı getirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Çığlıca köyünün Yoğurtlu mezrasında 11 Eylül’de gözaltına alındıktan 2 gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında oldukları ortaya çıkan Osman Şiban ve Servet Turgut’un helikopterden atıldıkları iddia edilmişti. Şiban ve Turgut’a ilişkin hastane raporlarında, “İsimsiz hasta yüksekten düşme sebebiyle getirildi” denmişti. Van Valiliği ise Servet Turgut hakkında ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığını ileri sürmüştü. Görgü tanıkları ise bölgede kayalık olmadığını iddia etmişti.

ETHA'nın aktardığına habere göre, soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya ile ilgili gizlilik ve yayın yasağı kararı aldı.

Osman Şiban’la birlikte helikopterden atıldığı öne sürülen ve 20 gün yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren Servet Turgut yaşamını yitirmişti.