Hem dizi hem film
Fotoğraf: BluTV

Murat TIRPAN

HAFTANIN ÖNERİSİ

AI (EO), Jerzy SkolImowsk (Vizyon- Başka Sinema)

Bu hafta vizyonda farklı tellerden çalan altı yeni film var ama önerimiz kesinlikle bir eşeğin başrolde olduğu, Polonya sinemasının ünlü temsilcisi Jerzy Skolimowski’nin filmi EO olacak. Cannes’dan özel ödülle dönen ve Polonya’nın Oscar adayı olan EO’da bir sirk eşeğinin hikâyesini izliyoruz. Elbette film Bresson’un ünlü Rastgele Baltazar filmiyle akraba, onun bir remake’i değil ama öte yandan Baltazar’a bir saygı duruşundan da çok daha fazlası. Öte yandan fazlasıyla minimalist bir sanat filmi izleyeceğini düşünenler de yanılmasın, EO her zaman göründüğü kadar ciddi olmayabilen, eğlenceli, deneysel ve etkileyici bir film. Yer yer büyüleyici sinematografisiyle de öne çıkan filmde kendimizi gerçekten de “öteki”nin gözünden görüyoruz ve bu da eminim ki ne olduğumuzla ilgili yeni sorularla sinemadan çıkmanızı sağlayacak. Kaçırmayın.

HAFTANIN DİKKAT ÇEKENLERİ

DİZİLER

Welcome to ChIppendales (DIsney+)​

Chippendales’in ne olduğunu hatırlayamadıysanız aklınızda papyon takan yarı çıplak, kaslı erkeklerden oluşan bir grubun sahnede striptiz yaptığını getirin. Muhtemelen bu görüntüye bir yerlerde rastlamışsınızdır. İşte Chippendales, Los Angeles’ta sahne alan meşhur erkek striptizci dans grubunun adı.

1980’lerdeki liberal cinsel rahatlamanın sonucu önce kadınlara hitap eden ama giderek eğlence sektöründe bir fenomene dönüşecek olan sahne şovlarının başlangıcı olan bu grubun hikayesi şimdi bir dizi olarak karşımızda. Disney+’da gösterilen Welcome to The Chippendales adlı komedi dizisi bu işlerin kurucusu olan sonra FBI’la belaya giren Somen Banerjee’nin gerçek hikâyesini anlatıyor. Bu eğlenceli, seksi ve gerçek hikâye göz atmaya değer.

The Last of Us (BluTV)

Sonunda beklenen dizi karşımızda. Bilenin bildiği meşhur bilgisayar oyunu Last of Us’ın TV uyarlaması dünya yayınından bir gün sonra pazartesileri bizlerle buluşacak.

Distopik bir dünyada hayatta kalmaya çalışan Joel ve on dört yaşında bir kız olan Ellie’nin hikayesin anlatıldığı dizi fragmanlarıyla umut vermişti. Scary Movie’lerden, Hangover’dan ve elbette Çernobil dizisinden bildiğimiz Craig Mazin’in elinden kötü bir şey çıkma ihtimali az, bu yüzden oyunun meraklıları ve zombi draması sevenlerden değilseniz bile bir bakmakta yarar var.

FİLMLER

Megan (M3GAN) (Vizyon)​

Gerilimli ama o oranda eğlenceli bir android filmiyle karşı karşıyayız bu hafta. Ölümcül bir araba kazasının ardından, oyuncak şirketi robot uzmanı Gemma (Allison Williams) yetim kalan yeğeni Cady’nin (Violet McGraw) vasisi olur. Ebeveyn olma ihtimali Gemma için korkunç bir şeydir ve bu nedenle, Cady’nin kederini atlatmasına yardımcı olmak için bildiği şeyi yapar; M3GAN adlı bir robot arkadaş getirir eve. Elbette tahmin edeceğiniz gibi bu robot arkadaş, göründüğü kadar dost canlısı değildir.

Film Cady’nin M3GAN’ın arkadaşlığına artan bağımlılığını, teknolojinin yalnızlaştırma ve sosyal bozulma yarattığına dair bir yere giderek, örneğin bir Chuky’vari korku filmi olarak basitleşmiyor. Megan bir tür Terminatör akrabası, daha çok da karanlık tarafı olan bir ET gibi bile düşünülebilir. Meraklısı için kaçmaz ama herkese göre olmadığını da not düşelim.