Hem katliam hem paylaşım yaptı!

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tayland’ın kuzeybatısındaki Nakhon Ratchasima eyaletine bağlı Muang bölgesinde Jakrapanth Thomma adlı bir subay AVM’de kalabalığa rastgele ateş açtı. Çok sayıda kişiyi rehin alan ve en az 17 kişiyi öldüren saldırganın saldırı öncesinde sosyal medya hesaplarından paylaşım yapması dikkat çekti.

Tayland’da Terminal 21 isimli alışveriş merkezinde orduda görevli bir asker rastgele ateş açtı. Olayda en az 17 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Üstünde askeri üniforma ve kaskı olan saldırgan çok sayıda kişiyi de rehin aldı. Tayland Özel Kuvvetleri’nin AVM’ye operasyon düzenledi. BBC’ye konuşan bir Tayland Savunma Bakanlığı sözcüsü Jakraphanth Thomma isimli subayın, önce komutanına saldırdığını, ardından onun silahını ve silah için cephanelik çalarak askeri kamptan kaçtığını söyledi.

Sözcü, subayın ardından önce bir Budist tapınağında, sonra da bir alışveriş merkezinde ateş açtığını sözlerine ekledi.

Saldırgan Thomma, saldırısından önce Facebook hesabında ‘Kimse ölümden kaçamaz’ paylaşımı yaptığı öğrenildi.

Kalabalığa ateş ederken Facebook hesabından canlı yayın yapan saldırgan “Öldürmekten o kadar yoruldum ki artık parmağımı bile kıpırdatamıyorum. Çok yoruldum, daha ölmeyen 3 kişi daha mı var?” ifadeleri kullandığı görüldü.

Korkunç olayı yaşayan tanıkların çektiği dehşet verici görüntülerde, kaçmaya çalışan insanlara ateş edilmesi gözler önüne serildi.
Yerel medya askerin, kışladan silah ve mühimmat çaldığını ve burada 3 kişiyi öldürdüğünü ardından kaçarken de 9 sivili daha katlettiğini duyurdu.
Saldırganın Terminal 21 isimli bir alışveriş merkezinin içine girmeden önce de bir gaz tankını havaya uçurduğu belirtildi.