Ataşehir’de ekonomik nedenlerle kapanan Özgür Boza Okulları’nın velileri duruma isyan etti. Bir veli, eğitimi yarıda kalan çocukların mağdur edildiğini söylerken okulun öğretmenlerinden A. ise “Bize ödeme yapılmadığı gibi yeni öğretmen almaya devam ettiler” dedi

Hem öğrenciler hem öğretmenler mağdur

BERFİN ŞENGİL

İstanbul Ataşehir’de bulunan Özgür Boza Okulları, eğitime devam edemeyeceklerini açıklamasının ardından çok sayıda öğrenci mağdur oldu. Yaklaşık 600 öğrencisi ve onlarca öğretmeni olan okul yönetimi geçen günlerde ekonomik nedenlerle kapandığını bildirdi. Okulun kapanmasıyla birlikte diğer okullara yönlendirilen veliler, yönlendirildikleri özel okulların kendilerine “25-30 bin verin, çocuğunuza iki yıllık kayıt yaptıralım” dediklerini iddia etti.

Dönem ortasında başka okullara kayıt yaptırmak zorunda kalan çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu ifade eden öğrenci velisi S., “Maaşlarını alamayan bazı öğretmenler derslere girmeyerek durumu protesto etti. Bu nedenle zaten çocuklarımız dönem başında doğru düzgün eğitim alamadılar. Yeni okula kayıt yaptırdık. Kızım yeni okuluna adapte olamadı, sürekli ağlıyor” diye konuştu. En çok da okula peşin ödeme yapanların mağdur olduğunu söyleyen S., “İki yıl boyunca aldığım tüm emekli maaşımı bu okula bağlamış oldum. Benim tek kızım buradaydı. İki çocuğu burada okuyanlar vardı. Onları düşünemiyorum” dedi.

Bir diğer öğrenci velisi M. ise kendilerine hiçbir şekilde ödeme yapılmadığına dikkat çekerek “Peşin ödeme yapanlarla anlaşma yapıldı. Ben iki çocuğum için 42 bin lira ödeme yaptım. İlk taksiti bile ödenmedi. Hesapsız yapılan, arkasında gücü olmayan birisinin velilerden para alarak bir işletmeyi, bir okulu yönetmeye çalışması söz konusu. Her şeyi bırakın burada asıl mağdur olan eğitimi yarıda kalan öğrenciler” ifadelerini kullandı. Geçen dönem maaşlarını alamayarak mağdur olan öğretmenlerden A., şunları söyledi: “Kendi çocuklarımızı mağdur ederek sonuna kadar burada bulunduk. Bizler Mart’tan Haziran’a kadar sesimizi çıkarmadan çalıştık. Buna rağmen çeşitli mobbinglere uğradık. Ama çocuklara hiçbir şekilde bunu belli etmedik. Hak ettiğimiz değeri ise göremedik. Lise kısmında derslere girmeyerek durumu protesto eden öğretmenler oldu ancak küçük yaş grubu öğrencilerimizi duygusal olarak mağdur etmemek için bizler böyle bir şey yapmadık. Karşımızda muhatap dahi bulamadık.”

175 öğretmenin 170’inin mağdur edildiğini ifade eden öğretmen A., “Bize ödemelerimiz yapılmadı. Üstelik ertesi yıl yeni öğretmenler alındı. Onlar da dolandırılmış oldu” diye konuştu.