HEMA’da110 gündür maaş alamayan iki maden işçisi daha asansör kulesine çıkarak eylem başlattı: “Dayanacak gücümüz kalmadı!”

HEMA’da bir kule eylemi daha: Hakkımızı istiyoruz!

Bartın’ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren Hattat Holding’e bağlı HEMA AŞ’de 110 gündür maaşlarını alamayan iki maden işçisi daha asansör kulesine çıkarak eylem başlattı.

Bu ayın başında da iki işçi 80 metrelik kulede eylem başlatmış, eylem beşinci gününde işçilerin tüm alacaklarının ödenmesiyle sonuçlanmıştı. Kulenin aşağısında bekleyerek eyleme destek veren diğer işçilere ise alacaklarının bir bölümü ödenmiş, kalan ücretlerin de ödeneceği sözü verilmişti.

‘Eve ekmek götüremiyoruz’
HEMA’nın taşeronu DENFA’da çalışan ve 110 gündür maaşlarını alamayan iki işçi daha dün kuleye çıktı. Zor durumda olduklarını, artık dayanacak hallerinin kalmadığını söyleyen işçiler, maaşlarının bugün öğlen 14.00’e kadar yatırılmasını istedi. İşçiler, “Aksi takdirde ne olacağını bir Allah bilir bir de biz. Biz buraya çıkarak ölümü göze aldık. Biz ölürüz, ama en azından çoluk çocuğumuz rahat eder. Rezillik içerisindeyiz. Üç aydır evimize ekmek götüremiyoruz, çocuklarımızı okutamıyoruz. Evimize haciz geldi, hiçbir şeyimiz kalmadı. Sadaka istemiyoruz, hakkımı istiyoruz” dedi.

Öte yandan kuleye çıkan işçileri arayan şirket yetkililerinin “1 maaş yatıralım, eyleme son verin” teklifinde bulunduğu, ancak işçilerin bunu kabul etmediği öğrenildi.

İşçilere yemek vermek yasak!
Kuleye çıkan arkadaşlarına yiyecek ve su ulaştırmak isteyen diğer işçilere ise jandarma engel oldu. İşçiler, “İki arkadaşımız oraya aç çıkmışlar, jandarma ekmek vermemizi istemiyor. Açlıktan tansiyonları düşerse, aşağıya düşerlerse bunun hesabını kim verecek?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

İşçilerin yanındayız
İşçilerin kulede eylem başlatması üzerine Zonguldak ÖDP, Amasra Eğitim Sen ve Bartın Halkevleri üyeleri, alana gelerek işçilere destek verdi.