Hendek'te havai fişek fabrikasındaki patlamanın sanığı Yaşar Coşkun’un avukatı, patlamada hayatını kaybeden Halis Yılmaz’ın babası Muammer Yılmaz hakkında duruşmalar sırasında kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Hendek sanığından, patlamada ölen işçinin babasına suç duyurusu

Sakarya Hendek’te Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamada yaşamını yitiren Halis Yılmaz’ın babası Muammer Yılmaz, "duruşmalardaki hal ve hareketleri" nedeniyle sanık Yaşar Çoşkun'un avukatı tarafından şikayet edildi.

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşamını yitiren Halis Yılmaz’ın babası Muammer Yılmaz hakkındaki şikayet nedeniyle ifade vermeye gitti. Sanık Yaşar Coşkun’un yeğeni ve avukatı olan Av. Abdullah Tekneci, Muammer Yılmaz’ın "duruşmalardaki hal ve hareketleri" nedeniyle hakkında şikayette bulunduğunu ifade eden Muammer Yılmaz, “Bu şikayetin nedeni bizleri sindirmek korkutmak ve davadan vazgeçirmek amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle bir kere daha ifade edelim davamızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ÇİNLI USTAYA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili gerekçeli kararda, mahkeme Çinli usta Yang Weibing hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. İlk patlamanın misket laboratuvarı ve misket depolarının bulunduğu ‘Çin mahallesi’ olarak adlandırılan imalathane bölümünde yaşandığı anlatılan gerekçeli kararda, “Patlamanın bu denli büyük bir etki yaratmasının sebebinin usule aykırı olarak yapılan barut üretimi ve depolanması olduğu tartışmasızdır” denildi.

Kararda, patlayıcı madde üretimi gibi çok tehlikeli işlere rağmen güvenli çalışma ortamının organize edilmemesi, patlama tehlikesine karşı önlemlerin alınmamış olması, mevzuata aykırılıklar nedeniyle fabrika sahibi sanıkların “asli kusurlu” olduğu vurgulandı.

Diğer sanıkların ise “tali kusurlu” olduğu kaydedildi. ‘Çin mahallesi’ olarak adlandırılan imalathane bölümünün sorumlusu olduğu bildirilen Çin vatandaşı usta Yang Weibing hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği ifade edildi.