Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da soğuk hava dalgasıyla birlikte ülkeye giren ilk virüsleri göğüsleyen ekipte yer aldım. Anlayacağınız yatak döşeğim biraz. Telafi sözü vererek yazı için müsaade istiyorum.

Fakat öyle bir konu var ki, üç beş cümle de olsa değinmeden geçmek istemiyorum. Elinde herhangi bir mecra, insanlara ulaşma olanağı, kapı aralığı olup da bunu iletmeden geçmek sevdiğim tüm insanlara haksızlık olurmuş gibi geliyor.

Lafı dolandırır gibiyim ama anladınız. Konu, Hacı Birlik’in cansız bedeninin polis tarafından ‘akrep’e bağlanıp yerlerde sürüklenmesi olayı. Burada ne ‘terör’den, ne ‘savaştan’, ne de ‘münferit vakalardan’ bahsediyoruz. Burada bir ‘cansız beden’den ve ‘işkence’den bahsediyoruz.
Görev tanımı güvenliği sağlamak olan, epey bir yetkiyle ve dokunulmazlıkla donanmış bir grup gerçek insanın, ucuz bilgisayar oyunlarındaki kötü karakterlere dönüşmesinden bahsediyoruz.

Politik görüşünüz, dini inancınız, etnik kimliğiniz ne olursa olsun. Birinin öldükten sonra hâlâ ‘terörist’ olabileceğini düşünen insanların size arz ettiği tehlikeyi gerçekten sezebiliyor musunuz? Bir çocuğun da, bir sokak hayvanının da, bir cadde levhasının da ‘terörist’liğini görebilecek bu insanların arz ettiği tehlike?

Göz yumarsanız neler olabileceğini peki?

Bu canavarlar düzelmeyecek ahali. Bunlar hesaba çekilmezse yarınınızın ne olacağını bilemeyeceksiniz. Dediğim gibi kimliğiniz ne olursa olsun, hepiniz cansız bedeninizle bir panzere bağlanıp sürüklenmeye aday olarak yaşayacaksınız. Her şey yarın öbür gün birinin sizi ‘terörist’ diye bu yaratıklara işaret etmesine bakacak. Hatta şu an birilerini ‘terörist’ diye işaret edenleri dahi bekleyen ortam bu olacak. Türkiye dünyanın tek ülkesi değil, her şey burada yaşanmıyor. Bu canavarların benzerleri için Güney Amerika’nın tarihine ve bugününe bakabilirsiniz. Şu an işaret edilen masumları toplu halde katleden uyuşturucu çetelerinin 30 yıl önceki kimliklerine bakabilirsiniz. Özel harekâtçı, ordu artığı tiplerin neler yapabileceğini dünyadan öğrenebilirsiniz.

Kaldı ki, cansız bir bedene işkencenin hiçbir gerekçeyle haklı bulunamayacağını kabul etmeyen, ‘iyi olmuş’çu binlerce potansiyeli saymıyorum bile.

Hangi koşulda, hangi bahaneyle olursa olsun bunu kabullenmemeli insan. Herkesin çocuklarına cansız bedenlerinin panzer arkalarında sürükleneceği bir gelecekten daha iyisini bırakma şansı vardır.
Barışla kalın. Haftaya mutlaka görüşüyoruz.