Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, Birleşmiş Milletler’in New York’taki genel merkezinde Kadının Statüsü Komisyonu yıllık buluşması kapsamında düzenlenen toplantıda, deprem bölgesindeki 10 bin esnafa ‘10 milyar liralık ticaret hacmi’ sağlayacaklarını söyledi.

Hepsiburada kurucusu Doğan: Afet bölgesinde 10 bin esnafa 10 bin liralık ticaret hacmi sağlayacağız

Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu’nun 67’nci yıllık toplantısı düzenlendi. Yuvarlak masa toplantısında, şirketlerin CEO’ları ile BM’nin temsilcileri bir araya geldi.

BM’nin New York’ta bulunan genel merkezinde 15 Mart’ta düzenlenen ve dijital çağda toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı çalışma yaşamı ve bu alanda şirketlerin rolünün konuşulduğu toplantıya katılan Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, dijitalleşmenin cinsiyet eşitliğine etkileri hakkında değerlendirme yaptı ve şirketinin kadınlara yönelik çalışmalarını aktardı.

Toplantıda, 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin ayrılan özel bölümde konuşan Hanzade Doğan, depremlerin ardından Türkiye’de müthiş bir toplumsal dayanışma, seferberlik ve birliktelik yaşandığını aktardı. Doğan, “Bölgenin ayağa kalkması uzun bir süreç olacak. Yaraların sarılması zaman alacak. Yeniden evlerin inşa edilmesi ve istihdam koşullarının sağlanması gerek” dedi.

Hepsiburada olarak uzun vadeli bir program başlattıklarını anlatan Doğan, iki sene içinde afet bölgesinde 10 bin esnafa ‘10 milyar liralık ticaret hacmi’ sağlayacaklarını belirtti.

“DEPREM SONRASI DESTEK KADINLAR LEHİNE OLMALI”

Hanzade Doğan, deprem gibi doğal afetlerin ardından toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinleştiğinin ve depremin yarattığı olumsuzluğa karşı kadınların ve kız çocuklarının daha kırılgan olduğunun da altını çizdi. Destek faaliyetlerinin kadınları ve genç kızları zorlu yaşam koşullarına karşı güçlendirecek alanlara odaklanması gerektiğini ifade eden Doğan, uluslararası topluma dayanışma ve işbirliği çağrısında bulundu.

Doğan, afet bölgesinde yürüttükleri programda ‘kadın girişimcilerin ayrı bir yeri olduğunu’ söyledi ve “5 bin kadın girişimciye ulaşana kadar programı sürdüreceğiz. Bölgeyi kadınları güçlendirerek ayağa kaldıracağımıza inanıyorum” dedi.

(AA)