CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer aşı sorununa değindi. Tehlikenin büyük olduğunu ifade eden Taşcıer, "Grip aşısı tek elden yayılacağı için mağduriyet daha da artacak. 70 kişide bir kişi aşılanacak" dedi.

"Her 70 kişiden biri aşılanabilecek"

BirGün/Ankara

Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Türkiye’yi özellikle grip ve zatürre aşısına ulaşmada bir “kaos” beklediği, hastane ve yoğun bakım servislerindeki doluluğun da büyük sorunlara neden olabileceği belirtti.

BİRGÜN'e konuşan Taşçıer aşı sorununa değindi. Türkiye’yi maske krizi gibi ikinci bir krizin beklediğini ancak bu kez tehlikenin daha büyük olduğunu ifade eden Taşcıer sunumunda, “Maske krizinde belediyeler bu mağduriyeti önemli ölçüde giderdi. Grip aşısı ise tek elden yayılacağı için mağduriyet daha da artacak. 70 kişide bir kişi aşılanacak. İktidar daha erken hareket etseydi çok daha fazla kişi aşılanabilirdi. Hastanelerin yükü de artacak” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki dönem hastane, yoğun bakım hastane ve yoğun bakım servislerindeki doluluğun da büyük sorun oluşturacağı ifade edildi.