Bağımsız aday Dr. Karabulut: Her alınan kararda halk referandumuna gidilecek. Gençler cemaatçi vakıflara değil, kurulacak laik, bilimsel, çağdaş eğitim verecek kurumlara gidecek

Her alınan kararda referanduma gidilecek

MERAL DANYILDIZ

İstanbul Üniversitesi’nden iki yıl önce KHK ile ihraç edilen jeofizik mühendisi ve deprem bilimci Dr. Savaş Karabulut Avcılar Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday. Karabulut, kent savunmasının çok önemli olduğunun altını çizerek, kentsel dönüşümün bir tehdit unsuru olduğunu kaydediyor.

Bir deprem bilimci olarak, bu çalışmaya girmesinin ilk nedeni olarak Avcılar’ı depreme hazırlamak olduğunu ifade eden Dr.Karabulut, “28 yıldan beri Avcılar’da yaşıyorum. Nasıl bir çözüm üretilmesi gerektiğini inceliyorum. Öncelikli olarak, çözümü tamamen kentsel dönüşüme dayatmaları ilerde sıkıntı yaratacak rantsal dönüşümün tekrar hayata geçirilmesini sağlayacak” diyor.

ÜCRETSİZ ETÜT YAPILACAK

Hayata geçirmek istediği projelerden birisinin Avcılar’da şu ana kadar kurulmayan beton-zemin laboratuvarı kurmak olduğunu kaydeden Karabulut, “Buradaki binaları hiçbir ücret beklentisi olmadan bina ve zemin etütlerini yaptıracaklarını” kaydediyor.

Firuzköy bulvarı üzerinde bulunan sanayi tesisleri ve fabrikaların, halk oylamasına sunulacağını ifade eden Karabulut, her bir mahalle için ayrı ayrı planlar yaptıklarını, Avcılar’ı yaşanabilir bir yere dönüştüreceklerini vurguluyor.

Üniversite mahallesine bir ilkokul, Yeşilkent ve Tahtakale mahallerine birer ilköğretim ve lisenin inşa edilmesini planladığını belirten Karabulut, “Tarım kooperatifleri kurarak, AKP iktidarı tarafından emekçilere kesilmeye çalışılan ekonomik krizin faturasından kurtulmak gerekiyor. Özellikle Firuzköy ve Ambarlı mahallesinde bulunan alanlarda sera kurulmasını sağlamak ve üretim modelini geliştirmek gerekiyor” diyor.

Kadın, engelli, emekli sorunlarının da acilen çözülmesinin şart olduğunu ifade eden Dr.Karabulut, kadınların üretime katılması ve kadın sığınma evlerinin açılması lazım” diyor.