EnerjiSA’nın sendikalaştıktan sonra işten çıkardığı emekçiler şirkete bağlı Başkent Elektrik’in kapısına dayandı. İşçiler “Taleplerimiz karşılanmazsa Sabancı’ya bağlı her firmayı eylem alanına çeviririz” dedi.

Her bölgeyi EnerjiSa’ya dar ederiz

BirGün ANKARA

Elektrik dağıtım şirketi EnerjiSa’nın işten çıkardığı işçiler, Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi. DİSK/Enerji-Sen işyeri temsilcilerinin de olduğu 10’u aşkın emekçi, işlerine geri dönmek istediklerini söyledi. Emekçiler, talepleri karşılanmazsa Sabancı’ya bağlı tüm işyerlerini eylem alanına çevireceklerini kaydetti.


DİSK’e bağlı Enerji-Sen’in çağrısıyla yapılan eylemde basın açıklamasını işten çıkarılan Mehmet Ali İçindere okudu. İçindere, “Yıllardır emek verdiğimiz işimizden bir günde ‘Size uygun pozisyon yok’ denilerek çıkartıldık” dedi.

İçindere, süreci şöyle anlattı: “Enerji şirketlerinin özelleştirilmesi sürecinde taşeron işçi olarak çalıştırılıyorduk. 2011 yılında Sabancı’ya bağlı çalışmaya başladık. Neyin ne olduğunu anlamadan üye yapıldığımız sarı sendikayla 4 dönem toplu sözleşme süreci yaşadık. Her defasında ihanete uğradık. Öncelikle toplu sözleşmenin bizden habersiz imzalanmasına, sarı sendikacılığa isyan ettik. Başkent Elektrik işçilerinin büyük bir çoğunluğu olarak sarı sendikadan ayrılarak DİSK/Enerji-Sen çatısı altında toplanmaya başladık. Şimdi Başkent Elektrik’in faaliyetinin olduğu çeşitli illerde sendika temsilcisi arkadaşlarımızın da dahil olduğu işçiler işten çıkarılıyor. Kalan arkadaşlarımız, işinden edilmekle tehdit ediliyor.”

Her firmayı eylem alanına çeviririz

Kurallı, düzgün ve adil işleyen bir çalışma düzeni istediklerini aktaran İçindere sözlerine şöyle devam etti: “Performans baskısına, yönetici keyfiyetine son verilmeli ve işten çıkarmalar durdurulmalıdır. İşten çıkarılan işçiler bir an önce işe geri alınmalıdır. Daha önce de defalarca uyardık ancak şirket kısa bir ara vermenin ardından yine aynı yolu seçti. Şimdi eğer bu taleplerimiz gerçekleşmezse Ankara’nın her yerini, EnerjiSa’nın olduğu her bölgeyi, Sabancı’ya bağlı her firmayı eylem alanına çeviririz, işçinin sesinin duyulması için ne gerekiyorsa yaparız.”