Her eve her cihaza opera

Koronavirüs salgını iptalleri sanatsal etkinlikleri internet platformuna taşıdı. Tiyatro, opera, bale gibi birçok aktivite online hizmete açıldı. Londra’da bulunan Kraliyet Operası ve 1599 yılında açılan dünyaca ünlü Shakespeare Globe Tiyatrosu da örnekler arasında.

KRALİYET OPERASI'NDAN ÜCRETSİZ HİZMET

Birçok opera ve bale kuruluşu gibi Kraliyet Operası da internetten gösterilere başladı. Kraliyet Operası, “Royal Opera House’da sahneleyeceğimiz prodüksiyonlar ve etkinlikler belirsiz bir süre ertelendiğinden dolayı dünyanın her tarafında bulunan seyirciler için ücretsiz olarak erişebilecekleri bir etkinlik programı oluşturduk. Her eve ve her cihaza opera” açıklamasını yaptı.

Şu anda 14 gösteriyi yayınlayan Kraliyet Operası önümüzdeki günlerde yeni gösterileri de izleyicilerle buluşturacak. Gösterileri izlemek için Kraliyet Operası’nın sitesine ücretsiz olarak üye olmak gerekiyor. Program şöyle:

► 3 Nisan 19:00: Acis ve Galatea, Kraliyet Operası, 2009

10 Nisan 19:00: Così fan tutte, Kraliyet Operası, 2010

17 Nisan 19:00: Metamorfoz, Kraliyet Balesi, 2013

PROVALAR ÜCRETSİZ İZLENENEBİLİYOR

Shakespeare Globe Tiyatrosu da diğer kültür ve sanat kurumları gibi online mecrada sanatseverlerle buluşma kararı aldı. Aralarında Shakespeare’in 10 yıldır devam eden ‘On İkinci Gece’, ‘Venedik Taciri’, ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’, ‘Romeo ve Juliet’ oyunlarının da prova ve sahne arkası görüntüleri izleyicilerle buluşuyor.

Şu anda ücretsiz olarak sadece provalar yayınlanıyor. Ancak 5 euro karşılığında oyunlar da kiralanıp izlenebiliyor.