Her gün bir ücretsiz film

İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali ile yaşamına başlayan İstanbul Experimental, online platformunda her gün arşivinden bir film paylaşıyor. Aynı zamanda gösterilen filmlerin yönetmenleri ile de online söyleşiler gerçekleştiriyor. İstanbul Experimental her gün ücretsiz bir filmi izleyicilere açacağını şöyle duyurdu: “İstanbul Experimental ekibi olarak, yakın zamanda Screening Room üzerinden arşivimizi açarak her gün bir yeni deneysel film yayınlamaya başladık. Tüm bu filmler üzerlerine konuşabileceğimiz, tartışabileceğimiz Screening Room ile başlayarak, paylaşımın yeni yollarına dair de deneyler yapıyoruz. Bu vesileyle yayına aldığımız filmlerin yönetmenlerini de sizlerle buluşturmaya başlıyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan Merve Tuna yönetmenliğindeki 2017 yapımı, yönetmenin, lateks ile baskınlık ve itaat (‘dominance & submission') ilişkisinin sorgulanmasından yola çıkan ve sıradan hayatın içindeki fetişistik tarafı siyah bir lateks palto aracılığıyla göstermeyi denediği film Subliminal Anatomy of a Latex Coat, Screening Room üzerinden izlenebiliyor.

İSTANBUL BİENALİ’NDEN HER HAFTA İKİ KISA FİLM

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Bienal'i bünyesinde her cuma kısa filmler sinemaseverlerle buluşacak. Bienal'e katılan sanatçılarla işbirliği halinde her cuma gerçekleştirilecek programda, iki sanatçı filmi ‘bienal.iksv.org’ adresinden 7 günlüğüne erişime açılacak. Film seçkisinde aralarında Halil Altındere, Francis Alys, Volkan Aslan, Ozan Atalan, Alper Aydın, Rossella Biscotti, Kristina Buch, Vajiko Chachkhiani, Jonathas de Andrade, Elmas Deniz, Jonah Freeman ve Justin Lowe, Jorge Galindo ve Santiago Sierra, Theaster Gates, Suzanne Husky, Pierre Huyghe, Emre Hüner, Rashid Johnson, Adrian Villar Rojas ve Phillip Zach'ın bulunduğu sanatçıların yapımları yer alıyor.

Seçki kapsamında bu hafta Mısırlı senarist ve yönetmen Basim Magdy'nin 2011 yapımı 'Dünyayı Anlamak İçin 13 Temel Kural' filmi ile Volkan Aslan'ın 2017 tarihli ‘Evim Evim Güzel Evim’ başlıklı video enstalasyonu izlenime sunuluyor.