Her ilan kişiye özel

Berkay SAĞOL

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akademik kadro istihdamında 'liyakat ve fırsat eşitliğini' artırmak amacıyla, öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına rağmen, üniversiteler adrese teslim ilanlar vermeye devam ediyor.


Bu kapsamda üniversitelerin verdiği ilanlarda, yükseköğretim kurumlarında belli bir yıl çalışma tecrübesine sahip olmak, farklı alanlarda çalışma yapma şartları arandı. Açılan ilanlardaki aranan şartlar, adrese teslim ilan şüphelerini akıllarla getirdi.

Bu ilanlardan ve üniversitelerden bazıları şu şekilde:

► Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerafeddin Sağlık Hizmetleri MYO, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı için açılan Öğretim Görevlisi ilanında “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında doktora yapmış olmak. Başarı baskısı, okula uyum ve okul motivasyonu konularında çalışmaları olmak ve Yükseköğretim Kurumlarında en az 7 (yedi) yıl çalışma deneyimine sahip olmak” ifadeleri kullanıldı.

►Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri MYO, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı için açılan Öğretim Görevlisi ilanında yabancı dil puanı şartı aranmazken, “Tezli yüksek lisans yapmış olmak. Belgelendirmek kaydıyla yaşlı psikolojisi ve toplumsal dışlanma üzerine çalışmaları olmak” denildi.

►Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili Edebiyatı Bölümü için açılan Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için açılan ilanda, “Eski Uygur Türkçesi alanında doktoralı olup, Harezm Türkçesi ve Memlük Kıpçakçası ile ilgili çalışmaları olmak” şartları arandı.

►Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü için açılan Araştırma Görevlisi ilanında, “Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü lisans mezunu olmak. Aynı alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak” ifadeleri kullanıldı.

►Balıkesir Üniversitesi Kepsut MYO, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı için Öğretim Görevlisi kadrosu için açtığı ilanda, “İşletme lisans mezunu olup Uluslararası İlişkiler alanında tezli yüksek lisans yapmış, özel güvenlik temel eğitim sertifikası sahibi olmak ve özel güvenlik alanında akademik çalışma yapmış olmak” şartları arandı.