Uzun süre konser eksenindeki müzik sektörünün sektörlükten nasıl çıktığını yazdık, durduk. Durumu uzatmayacağım, lakin yazmaktan sıkıldım. Bundan sonra açıklanan her konser altın değerindedir. Garajistanbul’un açıkladığı isimlere bir bakalım...

Her konser altın değerinde

Birkaç haftadır İstanbul’daki büyük konserleri yazıyorum. Zorlu PSM ve Salon İKSV’deki konserleri yazarken Garaj’ın yeni sezonundan bahsetmeden geçmek olmaz. Garajistanbul bu yıl Play Tuşu ile gerçekten zor bir işin altına girip pek çok konser açıkladı. Umarım tüm konser ayarlamaya çalışan müzik insanlarının yüzü düşmez. Memleketin geldiği nokta zor. Geçen haftalarda da bahsettiğim gibi tekrar eskiye döndük. Tekrardan palazlanmaya çalışıyor ortam. Bu açıdan baktığımızda memlekette organize edilen tüm konserler ciddi değer arz ediyor. En önemli şeyse dinleyicinin tam desteği…

her-konser-altin-degerinde-346389-1.

Yıllar önce başka bir gazetede çalışırken Kim Ki O adlı bir grup keşfetmiştim. Memleketin hâlâ en ilginç işlerine imza atan isimlerindendi şahane ikili Ekin Sanaç ve Berna Göl ile tanışmamı sağlayan isim Jens Lekman’dı. Lekman, grubu keşfettiğim o dönem son dönemde Kim Ki O kadar ilginç bir grup dinlemediğinden bahsediyordu bir Avrupa röportajında. Bu hikâyeyi anlatma sebebim Garaj’ın yarın gerçekleştirilecek açılışında ilk konserinin Jens Lekman’a ait olması. Daha biz memleketteki ilginç grubu tanımazken taa İsveç’ten bize Kim Ki O’yu tanıtan bu orijinal ismin 8-9 Eylül’deki grup performanslarını kaçırmayın.

Açılışta Lekman sonrası Kaan Düzarat da var.

Garaj’ın bir sonraki büyük etkinliği Azealia Banks olacak. Banks 15 Eylül’de sahnede. Kendisinin ateş gibi bir sahnesi var. Garaj’da neler yapacak merak ediyorum.

her-konser-altin-degerinde-346388-1.

Kapalı mekânda The Horrors güzelliği
Örneğimi Kasabian üstünden vermeyi uygun buluyorum. Kendilerini birkaç kez memlekette izledikten sonra sevmediğime karar vermiştim. Eğlencelilerdi de çok etkilemiyorlardı beni. Ne zaman ki İrlanda, Belfast’a MTV Müzik Ödülleri’ni takip etmek için gittim, grubu da Ulster Hall isimi şahane tarihi bir konser salonunda izledim o zaman hastası oldum. Kapalı mekânın atmosferi hiçbir şeyde yok. Sziget Festivali’nde Editors izlediğimde hiç etkilenmemiştim fakat Maslak, UNİQ Hall’da izlediğimde bayılmıştım adamlara. Yine Sziget’te gündüz izlediğim The National’da da içim gram kıpırdanmamıştı. Brit, indie veya alternatif isimlerin bence yeri kapalı mekân. Kendi adıma konuşuyorum, yarattıkları melankolik veya tam tersi enerjik sahne deneyimini kapalı mekân daha iyi veriyor. Bu açıdan Garaj’ın bu yılki önemli isimlerinden The Horrors’un sahnesini merak ediyorum. Grup, 16 Aralık’ta Garaj’da olacak. Belfast’ta İrlandalılarla izlediğim o konserin tadı damağımda. The Horrors’a gelin hep beraber zıplayıp eğlenelim. Ayrıca son singleları Something To Remember Me By çok güzel iş. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Dedim ya her konser altın değerinde… The Horrors açık alan festivaline gelse yine giderim. Yine de atmosfer önemli.

Garaj’ın diğer isimleri arasında 2manydjs, büyük bir mirasın sahibi Sun Ra Arkestra, Black Lips, Andy Scott, COMA, Steve Mason, Agar Agar, Dauwd ve Dave DK, Nilüfer Yanya, Chelou, Shabazz Palaces, Altın Gün, Gengahr, Lindstrøm, Lapalux, The Big Moon gibi isimler var. Detayları Garaj’ın resmi sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

***

Cumartesi görüşelim mi?

Babylon Soundgarden Festivali bu cumartesi günü Kilyos’ta gerçekleştiriliyor. Orada görüşmememiz için bir sebep yok. Gorgon City, The Drums, Anne-Marie, Sevdaliza, Kadebostany, Kalben, Whilk & Misky, Wax tailor, Adamlar, Hey! Douglas, Ezhel, Sounido Tropico, Housekeeper Showcase, Discolog, Ayfonbando, Shangri-La, Superyakachi, Zeynep Erbay, Kimono Bros, Violations Radio, Derrick May, Cosmic TRG, JUJU & Jordash, Rubisilent, Men With A Plan ve Ahu sahnede olacak. Deniz havası alalım biraz değil mi? Beni görürseniz el sallayın.

***

her-konser-altin-degerinde-346390-1.

İnternetten canlı MFÖ

Red Bull’un son işi Canlı Sahne adıyla bugün başlıyor. MFÖ bu akşam 21:00’de Zorlu PSM Studio’da sahne alacak. Konser aynı anda www.redbull.com/canlisahne adresi üzerinden de canlı yayınlanacak. Konser serisinde yıl sonuna kadar düzenli olarak her ay başka bir isim ağırlanacak. Yani 4 konserdaha var. Öğrendiğimiz diğer isimler ise şöyle: 28 Eylül’de Selda Bağcan, 24 Ekim’de Teoman. Konsere gidemiyorsanız HD kalitede izlemek için bundan iyi fırsat şu an yok.