İzmir’de “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasında kurulan kütüphane sayısı 39 oldu. Kampanyaya bağışlanan kitap sayısı ise 45 bine ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kampanyaya destek olanlara teşekkür ederek, “Okuyamayan, bilgiye erişimde güçlük çeken kim varsa var gücümüzle onun yanında olacağız. İlk etapta hedefimiz olan 50 kütüphaneyi tamamlamaya çok az kaldı” dedi.

'Her Mahalleye Bir Kütüphane' kampanyasıyla kurulan kütüphane sayısı 39 oldu

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyası kapsamında kurulan kütüphane sayısı 39’a çıktı.

İzmir’de dayanışmanın her örneğini yurttaşlarla el ele vererek başardıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, “İzmir dayanışmasını kitap kampanyasında da görmek beni oldukça mutlu ediyor. Okuyamayan, bilgiye erişimde güçlük çeken kim varsa var gücümüzle onun yanında olacağız. Yanında olacağız ki aydınlık yarınlara ulaşacağız. İlk etapta hedefimiz olan 50 kütüphaneyi tamamlamaya çok az kaldı. Kampanyamız devam ediyor. Dayanışmamıza destek veren 7’den 70’e herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasına bağışlanan kitap sayısı ise 45 bine ulaştı. Kampanyaya birinci ve ikinci el kitapla destek olunabiliyor. Ancak kampanya kapsamında ansiklopedi kabul edilmiyor. Bağışçılar yıpranmamış, yırtılmamış ve okunabilir kitaplarını kitap teslim noktalarına bırakarak ya da kitap kumbaralarına atarak kampanyaya destek olabiliyor. Bağışlanan kitaplar İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tasnif ediliyor ve muhtarlık kütüphanelerine gönderilmek üzere hazırlanıyor.

4 MAHALLEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İZBETON Buca Dicle, Çiğli Maltepe, Karabağlar Cennetçeşme, Bornova Koşukavak mahallelerinde kütüphane kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmirlileri ve kurumları kampanyayı büyütmeye çağırarak ziyaretçilerinden de çiçek ve hediye yerine kitap getirmelerini istemişti.

KAMPANYA DESTEK NOKTALARI:

Metro istasyonlarında (Fahrettin Altay, Konak, Üçyol ve Bornova)
İskeleler (Konak, Karşıyaka ve Bostanlı)
Kent Kütüphanesi, Alsancak
Şato Kütüphanesi, Konak
Tarihi Havagazı Fabrikası Araştırma Kütüphanesi, Alsancak
Yahya Kemal Beyatlı Kütüphanesi, Buca
Güzelbahçe Kütüphanesi
Işılay Saygın Kütüphanesi, Buca
İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi Kütüphanesi, Sasalı, Çiğli
Vapur Kütüphaneleri: Ahmet Piriştina Arabalı Vapuru, Fethi Sekin Arabalı Vapuru ve Uğur Mumcu Arabalı Vapuru
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Konak
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, Bornova
Yasemin Kafe, Bostanlı
Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka Polikliniği
İZSU Genel Müdürlüğü Balçova hizmet binası