Nefesler tutulmuş, gözler Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na çevrilmiş durumda. Yılın son derbisinde Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlıyor. Her iki ekibin de Avrupa mesaileri sonrasında kozlar pazartesi paylaşılıyor; haliyle endüstriyel futbol akıllara düşüyor. Devler artık çoğumuzun sendrom yaşadığı günde bile buluşabiliyor, nedense gündüz kapışmaları teklif dahi edilemiyor.
Başlama vuruşu öncesinde en çok Tolga Zengin konuşuluyordu. Lizbon’da yediği hatalı gollerle siyah-beyazlı camiayı kahreden kaleci, “sakatlığı” gerekçesiyle kadroda yoktu. Deneyimli oyuncunun geleceği hakkında papatya falı bakılırken, Günay eldivenleri teslim alıyordu.
Fenerbahçe’nin kazandığı haftada Kartal liderliği sürdürmek, Aslan ise yarışta kalabilmek adına kazınmak zorunda. Mağlubiyette Şenol Güneş’in talebeleri koltuğu kaybediyor, Mustafa Denizli’ninkiler de lige havlu atıyor. “Zulümpiyat”ta oynanacak son derbi, yine de temkinli olmalı, Mete Kalkavan’ın ilk düdüğüyle demir alıyor.
her-seye-ragmen-lider-96317-1.

Rus ruleti gibi

İlk dakikalar Rus ruleti gibiydi. Karşılıklı kornerler, hızlı ataklar... Fırtına gibi başlayan mücadelede Sosa’nın sert şutunu Muslera çelmekle kalmamış; kedileri kıskandırmıştı. O refleks olmasa, tabela henüz 5. dakikada değişebilirdi. 13’te kurulan üçgende Beck ortalamış, Mario Gomez Muslera’yı geçememişti.
Giderek ev sahibi etkisini artırıyor, deplasman ekibi sadece gol yememeyi düşünüyordu. 25’te sezonun formsuz ismi Semih’in pas hatasıyla başlayan akında İsmail iyi vuramıyordu. Sakatlanan Burak yerini Umut’a bırakıyordu. Kartal’ın baştan sona üstün oynadığı ilk yarıda Muslera adeta tek başına direnmişti.
her-seye-ragmen-lider-96318-1.

İkinci yarıya biraz daha iyi başlayan Galatasaray’dı. İsmail’in hayati müdahalesi olmasa, Podolski ağları bulabilirdi. 54’te gelişigüzel uzaklaştırılan topa Günay berbat vurunca, Sneijder orta sahanın ortasından kariyerinin en kolay gollerinden birini atmıştı. 56’da skor eşitlenmişti. Kim bilir Muslera Super Mario’nun uzaktan da zımba gibi vurabileceğini tahmin etmediğinden hazırlıksız yakalanmıştı.

her-seye-ragmen-lider-96320-1.

74’te Semih’in kafasından seken topa Gökhan Töre harika vuruyordu. Beşiktaş aynı köşeden bulduğu iki golle öne geçmişti. Yoksa ligde rakibinin bileğini 2011’den bu yana bükemeyen Kartal şeytanın bacağını kırabilecek miydi...
82’de Olcan’ın şutunda Günay başarılıydı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, son yılların derbi fakiri Beşiktaş, bu sezon Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’ı da devirmeyi başardı ve koltuğunu korudu. Liderin dokuz puan gerisine düşen Aslan buradan geri dönerse futbol tarihinin en büyük mucizelerinden biri yaşanır, söylemedi demeyin. Tabii onlar bugün değil, yazın kaybetti ya aslında neyse...