İktidarın ülkenin eksenini değiştirecek ‘müjde’ diye pazarladığı gaz keşfini muhalefet partileri değerlendirdi: Gösterişli yapay başarı hikâyeleri ile halkı yanıltmaya, kandırmaya uğraşmayın.

Her sıkıştıklarında gaz çıkarıyorlar!

Politika Servisi

İktidar ve yandaşlarının günlerdir ‘müjde’ olarak propagandasını yaptıkları “Karadeniz’de doğal gaz keşfi”ne yönelik muhalefetten farklı açıklamalar geldi. Erdoğan’ın doğal gaz açıklamalarına CHP’den ilk yorum partinin Enerji, Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’den geldi.

her-sikistiklarinda-gaz-cikariyorlar-771802-1.Böke, “Belki 10 yıllar daha sürecek hem de bugünkü iktidar zihniyetiyle yapılacak olan böylesi yatırımların faydası ekonomik olarak yansımayacak” ifadelerini kullandı. Gaz bulunmasının sevindirici olduğunu kaydeden Akın ise “Yüzde 98,9 dışa bağımlı olduğumuz doğalgazda 320 milyar metreküp rezerv, tam anlamıyla üretime geçildiğinde önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

BU HALK SİZE İNANMAZ

her-sikistiklarinda-gaz-cikariyorlar-771803-1.Ağrı Doğubayazıt’ta halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan’ın açıkladığı “müjde” için “Bir evde eğer mutfakta tencere kaynamıyorsa, milyonlar açlıkla, sefaletle karşı karşıyaysa ve siz sıkıştığınız her anda gaz çıkarıyorsanız, işte bu halk size ne inanır ne güvenir” dedi.

Türkiye halklarının yaşadığı ekonomik, sosyal ve siyasi sıkıntıları kendisine dert etmeyen bir iktidarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Buldan, “Tutunacak tek bir dalı kalmayan bu iktidar yaşadığı sıkışmışlık ve ülkeyi yönetememe durumu üzerinden her gün halka yeni müjdeler vermenin peşine düşmüş durumda. Bu halkın sizin müjdelerinize karnı tok” dedi. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ise yaptığı paylaşımda “1 metreküp bile bulunsa memleketimiz için bulunmuş, emek verilmiş, alın teri dökülmüş her şey kıymetlidir” ifadelerini kullandı.