Usta oyuncu Demet Akbağ, rol aldığı filmlerde imza attığı karakterler ile kendi ekolünü yaratmış en önemli kadın oyuncularımızdan. Yeteneği ve zekâsı ile her rolü özel kılan Akbağ bu kez Ezel Akay’ın yeni filmi ‘9 Kere Leyla’da

Herkes bir Demet Akbağ filmine gitmek ister

Aslı Atasoy

Beykoz’da üç katlı bir villanın bahçesi… Ocak ayının ortası, hava soğuk ve hafif yağmurlu. “Demet hanım geliyor” diye telsizden anons geçiliyor. Ekipte tatlı bir telaş baş gösteriyor. Demet Akbağ neşeli biçimde geliyor, herkesle tek tek selamlaşıyor, hal hatır sorup çekimlerin yapıldığı villaya giriyor. Tüm ekip hayran gözlerle onu izliyor. Belli ki herkesin hayatında unutulmaz bir Demet Akbağ sahnesi var.

YILDIZLAR KARMASI

Ezel Akay’ın son filmi ‘9 Kere Leyla’nın setindeyiz. Demet Akbağ ‘Leyla’ karakterini canlandırıyor. Senaryosu Adnan Yıldırım, Özlem Lale, Uğur Saatçi ve Ezel Akay’a ait olan filmin yapımcısı Contact Film Works. Yılbaşından hemen sonra başlayan çekimler nerdeyse bitmek üzere. Film mart sonunda vizyona girmeye hazırlanıyor.

9 Kere Leyla’nın kadrosunda ayrıca Uluslararası Emmy Ödülü ile herkesi bir kez daha kendisine hayran bırakan Haluk Bilginer’in yanında Elçin Sangu, Fırat Tanış ve Alican Yücesoy var. Adeta yıldızlar karması.

Film, Adem’in (Haluk Bilginer) sonlandırmak istediği evliliğinde eşi Leyla (Demet Akbağ) ve sevgilisi Nergis (Elçin Sangu) arasında kalışının eğlenceli hikayesini anlatıyor. Çekimler yüksek tempolu ve neşeli geçiyor. Ancak konu elbette bu kadarla sınırlı değil. İçinde sürprizler ve kadın meselesine dair önemli durumlar var. Film vizyona girdikten sonra bol bol konuşulacak.

KAHVESİZ ASLA

Demet Akbağ tam bir kahve düşkünü. Sete geldiğinde sade kahvesini içerek güne başlayan sanatçı baştan sona çevresine karşı ilgi ve enerji dolu. Akbağ, kendisine ayrılan karavan yerine sette teknik ekip ya da oyuncu arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi tercih ediyor. Set boyunca filme ve rolüne konsantre oluyor.

HEP DAHA İYİSİ

Akbağ, kahvesini içerken ya da diyaloglarını tekrar ederken rolü için sürekli daha iyinin peşinde. Hilton Bomonti’de yapılan okuma provasından itibaren sorduğu soruları ve rolüne dair yorumları ile ekibin ufkunu genişletiyor. Sadece filme dair değil cümleleri. Sinema endüstrisinin ve izleyicinin beklentilerine yönelik ders niteliğinde değerli yorumları var. Zekâsı ile yeteneğinin ahengi herkesi etkiliyor. Çekim sırasında da yönelttiği soruları, önerileri Ezel Akay’ı motive edip heyecanlandırıyor.

KENDİ EKOLÜ

Demet Akbağ, sinemamıza kendi ekolünü kabul ettirmiş özel oyuncularından birisi. Yeteneği karakterinin gerçekliğine zarar vermeden rolünü zenginleştiriyor. Can verdiği tüm karakterlerin hayatımızda yer etmesi bu yüzden. Bu bir oyuncu için müthiş bir deneyim, ancak izleyici için daha eşsiz bir durum. Çünkü her daim izlenip keyif alınacak filmler, karakterler hep bizlerle.
Farklı roller de başarı

Demet Akbağ filmografisinde şurada daha iyi oynasaymış diyebileceğimiz bir kare yok. Rolüne hayat verirken heyecan duyuyor ve yaptığı işten aldığı keyif izleyicisine geçiyor. Aldığı tüm övgüler, rolü ile kendisi arasındaki bu aracısız sade ilişkinin gücünden geliyor. İzleyici onun samimiyetini hissettiği için bir Demet Akbağ filmi her zaman heyecan uyandırıyor.

9 KERE LEYLA

Ezel Akay, ilk kez ‘Neredesin Firuze’de birlikte çalıştığı Demet Akbağ için, “Demet yeteneği ile yönetmenin yaratıcılığını besleyen çok özel sanatçılardan. Onunla yeniden çalışmak tarifsiz bir güzellik” diyor.

Belli ki bu kez de klasik olmaya aday bir işe imza atılıyor. Hemen belirtelim, Akay film çekmeden geçirdiği sürede yönetmenliği adına çok şey biriktirmiş.