Yerli sahnenin çiçeği burnunda ekiplerinden Palmiyeler ilk stüdyo albümünü II (Venus) adıyla servis etti. Tantana Records aracılığıyla gelen bu uzunçalar yankılı vokallerle, sistem içine sıkışmış şehir hayatını dalgaya alan sözlerle ve Amerikan bağımsız rock tavrını akla getiren sound yapısıyla dikkat çekiyor.

Herkes şimdi burada

Yerli sahnenin çiçeği burnunda ekiplerinden Palmiyeler birkaç yıl önce başladığı kariyerini bugünlere taşırken servis ettiği EP’ler ve single çalışmaları üzerinden adını duyurdu. Ekibin ilk uzunçaları II (Venus) ise önceki hafta yayımlandı. Tantana Records aracılığıyla gelen bu albüm yankılı vokallerle, sistem içine sıkışmış şehir hayatını dalgaya alan sözlerle ve Amerikan bağımsız rock tavrını akla getiren sound yapısıyla dikkat çekiyor.

herkes-simdi-burada-244572-1.“Yalnızlıklara inanmazsın ama bak herkes burada / Kimi her şeyden elini çekmiş / Kimi dünyayı değiştirmiş / Kimi sonsuzluğa inanırken orada gebermiş.” II (Venus) albümünde altı çizilecek birçok söz var ama kaydın iki numarasında ses veren Babaçko şarkısındaki bu sözleri en başa yazmak lazım. Herkesin her şeyi yaptığı ve aslında hiçbir şeyi doğru dürüst yapmadığı dünyada Palmiyeler doğru söylüyor. Bu sözlere eşlik eden enstrüman yönü ise sizi hikayenin derinine çekmeye yetecek kalibrede. Sadece bu şarkı değil tüm albümde farklı dönemlerin ve farklı janrların bir araya gelmesiyle oluşan sound var. Söylemem gerekir ki son derece etkileyici bir sound bu.

Senden Haber Yok, Karbeyaz, Venüs’ten Dönüş, Paramparça… Gözlerinizi tabelalardan ayırın ve yolun keyfini çıkarın. Hangi şarkıyı dinlerseniz dinleyin aynı yolda olduğunuzu biliyorsunuz çünkü. 70’lerin disco havası, soul kafalarında dolaşan elektrik gitar geçişleri, modern indie müziğinin olmazsa olması synthpop efekleri II (Venus) boyunca peşimizdeler. Palmiyeler’in bu ilk albümü The War on Drugs, Kurt Vile, Tame Impala, Fleet Foxes ve Cage the Elephant gibi isimleri hatırlattı bana. Grubun müziği buralara uzak değil. Bu ekipleri sevenler Palmiyeler’in müziğini kendilerine yakın bulacaklardır.

Mertcan Mertbilek, Tarık Töre, Rana Uludağ ve Barış Konyalı’dan oluşan Palmiyeler’in ilk albümü II (Venus) toplam dokuz şarkıdan oluşuyor. Her şeyin otuz dakikada olup bittiği bu çalışma yerli sahnede atılmış klas bir adımdır. Palmiyeler’i ve onların bu ilk albümlerini bir yere not edin.

herkes-simdi-burada-244573-1.