Üniversiteyi kazandıkları şehirlere giden öğrencileri AGD, TÜGVA ve İHH gibi gerici dernek ve vakıfların yanı sıra AKP Gençlik Kolları ile Ülkü Ocakları karşılıyor.

Herkese yasak yandaşa serbest

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ve kayıt döneminin başlamasıyla beraber AKP’ye yakınlığıyla bilinen vakıf ve derneklerin kampus içerisinde stant açmasına olanak sağlandı. Özel yurtların kampus içerisinde yurt tanıtımı yapmasına ve stant açmasına izin vermeyen üniversiteye yönetimleri, AKP’ye yakınlığıyla bilinen dernek ve vakıflara ayrıcalık tanıyor. bu kuruluşlar üniversitelerin içinde tanıtım yapabilirken özel yurtlar kampus girişi ya da çevresinde stant açabiliyor.

Bilal Erdoğan’ın da yönetim kurulu üyesi olduğu TÜGVA Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde yurt tanıtım standı açtı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen İnsani Yardım Vakfı (İHH) ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Yaşam Merkezi’nde açtığı stant ile öğrencileri yurtlarına kaydetmeye çalışıyor. Adıyaman Üniversitesi’nde ise AKP’li Adıyaman Belediyesi logolu çadırlar ile stant açan TÜGVA, kampus içerisinde öğrencilerini karşılayarak yurt tanıtımı yapıyor.

AGD DE STAND YARIŞINDA

Gerici Anadolu Gençlik Derneği üyeleri tarafında da Konya Selçuk Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitede “Hoş geldin” stantları adı altında öğrencileri etkilemeye çalışıyor.

AKP Gençlik Kolları üyeleri Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampusu’nun yanısıra havalimanı, otogar ve şehir meydanına da açtığı stantlarla ve “Gelecek sensin” yazılı afişler ile üniversite öğrencilerini karşılıyor. Sinop Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitede de AKP'liler stand açtı.

Edirne Ülkü Ocakları üyeleri de otogarda “Danışma standı” açtı. Trakya Üniversitesi'ne kayıt tarihinin son gününe kadar otogarda stantın açık olacağı duyuruldu.
BirGün’e konuşan bir üniversite öğrencisi, “ KYK yurtları olmayan birçok ilçe var, illerde de kontenjan sınırlı. Bizler aylık ortalama ücreti bin 500 TL olan özel yurtlara veya cemaat yurtlarına mecbur kalıyoruz. Her öğrenci ailesinin ekonomik durumu çocuğunu özel yurda yollayabilmek için uygun değil” dedi.