Hessen'de ilk SOL Parti kongresi

BirGün / FRANKFURT

Almanya’da Hessen SOL Parti, ilk genel kurulunu Frankfurt Haziran Kültürevi'nde gerçekleştirdi.

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde katılımın sınırlı tutulduğu kongrede, Almanya SOL Parti konferansına katılacak delegeler belirlendi.

Kongrede SOL Parti'nin Almanya'da da geniş halk kesimlerinin içinde yer alabileceği bir örgütlenme sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Hessen SOL Parti'nin özellikle Almanya'da yaşanan sorunlara müdahale ve çözümü için üzerine düşen görevi yerine getirmesi yönünde kapsamlı bir çalışma programı tartışmaları yapıldı. Kongrede somut kararlar da alındı. Buna göre, her kesimin katılabileceği, Frankfurt merkezli eğitim ve bilgilendirme seminerlerinin düzenlenmesi, kadın örgütlenmesinin gerçekleştirilmesine, BirGün gazetesiyle dayanışma etkinliklerinin düzenlenmesine karar verildi.

Kongrede konuşan SOL Parti üyeleri, önümüzdeki süreçte kendilerini daha sıkı bir çalışma beklediğini belirterek, "Taşın altına elimizi sokup sesimizi daha güçlü şekilde çıkacağız. Bütün demokrat, sol kesimle dayanışma içindeyiz. Türkiye ve Almanya'da gelişen olaylar karşısında daha aktif olacağız" diye konuştular.