Mutlak galibiyet alarak liderliğe yükselme isteğiyle Akhishar Belediyespor’u ağırlayan Fenerbahçe, Güray ve Vaz Te’nin gollerine engel olamayarak mücadeleden 1-2 mağlup ayrıldı

Maçın ilk yarısının şeklini, henüz 5. dakikada gelen enfes gol belirledi diyebiliriz rahatlıkla.  Akhisar o gol sonrası maçı kendi sahasının ilk 30 metresinde oynamayı tercih etti. Gittikçe daha geriye çekildi, çekildikçe Fenerbahçeli oyuncular onlara birkaç pas dahi yaptırmayıp önde basmaya başladı, ardından hemen hemen her akında Meireles, Emre ve Mehmet Topal ceza yayının etrafına dizilip şut ve bazen de pas imkanını kolladılar, ancak Fenerbahçe’in oyun planında ufak bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu gördük. Gökhan Gönül ve Caner Erkin çok iyi 2 hücumcu bek. Ancak böyle 2 oyuncunuzun olması, her akını onların üzerine kurmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Hele hele ceza sahası içinde, son derece laubali, oyun konsantrasyonu konusunda büyük zaafları olanbir Emmanuel Emmenike duruyorsa. Dirk Kuijt ve Moussa Sow birçok pozisyonda ceza sahasının içine girerek, yay üzerinden kendilerine gelecek pasları kolladılar, bunlardan bir tanesinde Emre, Hollandalı’yı pozisyona soktu, ancak pozisyon golle sonuçlanmadı. Buna rağmen Fenerbahçe’yi maça tekrar bağlayan tam o yay üzerinden atılan bir şutla geldi. Rakibin kapandığı bu tür maçlarda İsmail Kartal ve ekibi oyunu kanatlara değil, ceza sahasını cepheden gören bir pas trafiği üzerine kurabilir. Ve hatta maçın 2. yarısında da kurabilirdi. Ancak buna rağmen Kartal takımın hücum hattındaki taşlarla oynamayı tercih etti ve koskoca bir 2. yarıyı sarı-lacivertliler çöpe attı.

Emmenike’yle kapatacağız yine. Şansal Büyüka klişesi gibi forvet Nijeryalı. Hani meşhur “rakibi ısıran, mücadele eden, basıp giden” forvet var ya, işte o. Ama modern futbolda bunlar iyi bir forvette aranan özellikler değil, bunlar bizim ezberlenmiş içi boş analizlerimiz. Oyun zekası, pozisyon bilgisi, doğru yerde doğru zamanda olma ve saliseler içinde en doğru hareketi yapabilme iyi bir golcünün özellikleri. Üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen tekrar sormak lazım, bugün tekrar seçme şansı verilse onu Oscar Cardozo’yla değişmekte tereddüt eder misiniz? Bu soruya evet cevabı verecek bir Fenerbahçe taraftarı tanımıyorum.