Heybeliada’da ormanlık alanda yangın çıktı. Saat 13.15'te başlayan yangın, 14.55'te kontrol altına alındı. Yangını soğutma çalışmaları devam ediyor. Soğutma çalışmaları tamamlanmazsa, yangının yeniden çıkabileceği belirtiliyor. İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, yangının 3 farklı yerde başladığını, hızlı müdahale ile 2 bölgedeki alevlerin kontrol altına alındığını belirterek, "Mevcut duruma göre bir risk görünmüyor” dedi.

Heybeliada’da orman yangını: Kontrol altına alındı

Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle saat 13.15'te bir yangın çıktı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının 14.55’te kontrol altına alındığını açıkladı. Yerlikaya, soğutma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

heybeliada-da-orman-yangini-912820-1.

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nin evinin bulunduğu bölgede çıkan yangının şiddetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdüğü öğrenildi. Ada sakinleri de şişelere doldurdukları sularla elden ele alevlerin büyümesini önlemek için yoğun çaba sarf etti.

heybeliada-da-orman-yangini-912811-1.

Yangınla ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül açıklama yaptı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yangına 4 uçak, 5 helikopter ve 5 arazözün sevk edildiği bildirildi.

heybeliada-da-orman-yangini-912812-1.

ERDEM GÜL: YARDIM TALEBİMİZ VAR

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Halk TV'de yaptığı açıklamada "En büyük kabusumuz bu. Bugün korktuğumuz oldu. Bilinmeyen neden. İlk müdahaleler yapıldı. İlk helikopter geldi. Kaymakamlığımız, belediyemiz, halkımız daha fazla büyümeden söndürmeye çalışıyoruz. Her türlü risk var. Hızlı müdahale gerekiyor. Şu aşamada tahliyeden söz etmiyoruz. Yardım talebimiz var. Valilik ve büyükşehirle iletişim sürüyor" dedi.

İMAMOĞLU: BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

İBB Başkanı İmamoğlu, yangının büyümeden kontrol altına alınmaya çalışıldığını dile getirmişti

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği'nden de Heybeliada'da çıkan orman yangınına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15'te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir. Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır” denildi.

VALİ YERLİKAYA: KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 14.55'te kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini belirten bir tweet attı.

KIYI EMNİYETİ YURTTAŞLARI TAHLİYE EDİYOR

Heybeliada'da Kıyı Emniyeti botu yurttaşları tahliye etti.

DHA’nın aktardığına göre Heybeliada'ya Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler de sevk edildi. KEGM-3 botu, bölgedeki yurttaşların tahliyesini gerçekleştirdi. NENE HATUN gemisi ve KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

heybeliada-da-orman-yangini-912816-1.

İBB DE KONTROL ALTINA ALINDIĞINI TEYİT ETTİ

İBB de adadaki yangının kontrol altına alındığını teyit etti.

Heybeliada’daki ormanlık alanda saat 13.15’te çıkan yangına, İBBİ İtfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan ve havadan koordineli bir şekilde müdahale etti.

Kuvvetli Poyraz nedeniyle büyüyen yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediliyor. İBB İtfaiyesi, Adalar, Kartal, Maltepe, Fatih müfrezeleri ile 40 personel 12 araçla yangına karadan müdahale etti.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI: 3 FARKLI YERDE BAŞLADI

İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, yangının 3 farklı yerde başladığını, hızlı müdahale ile 2 bölgedeki alevlerin kontrol altına alındığını belirterek, “Zannediyorum kısa süre içerisinde kontrol altına alınacak ve soğutma çalışmalarına geçilecek. Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle yangının yerleşim alanlarına ulaşmaması için müdahalemiz devam ediyor. Mevcut duruma göre bir risk görünmüyor” dedi.

İBB’nin 4 ayrı adada müfrezesinin bulunduğunu belirten remzi Albayrak, yangına 3 dakikada karadan müdahaleye başladıklarını söyledi. Büyük yangınlarda ana karadan ve havadan gelecek desteğin de çok önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, “Heybeliada’daki yangına karadan ve havadan zamanında müdahale edilmiştir. Kartal ve Maltepe sahilinde destek itfaiye ekiplerimiz de hazırda bekletiliyor. Ahtapot dediğimiz uzun mesafelerde dakikada 6 ton su pompalayan aracımızı da Heybeliada’ya getirdik” diye konuştu.

PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "İstanbul Adalar Heybeliada'da saat 13.07'de başlayan orman yangınına 3 dakika gibi kısa bir sürede müdahale eden 15.24’te tamamen kontrol altına alan ormanın kahramanlarını yürekten kutluyorum" dedi.

Pakdemirli, Twitter'dan yaptığı paylaşımda İstanbul Heybeliada'daki yangına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"İstanbul Adalar Heybeliada'da saat 13.07'de başlayan orman yangınına 3 dakika gibi kısa bir sürede müdahale eden 15.24’te tamamen kontrol altına alan ormanın kahramanlarını yürekten kutluyorum. Orman yangınına havadan 4 uçak, 5 helikopter müdahale etmiştir. Toplam 100 sorti yapan hava araçlarımız 475 ton suyu yangın sahasına bıraktılar."