Kadıköy’de sezonun ilk dev maçında gülen çıkmadı. Tam 4 gole sahne olan maç 2-2 eşitlikle sona erdi

Heyecan fırtınası

Kadıköy’de kritik viraj... Bir tarafta Fenerbahçe, öbür köşede Trabzonspor. Sezonun ilk büyük randevusunda nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Önce Göztepe deplasmanındaki beraberlik, ardından Makedonya’ya düzenlenen turistik seyahat... Aykut Kocaman’ın talebeleri camiada seslerin yükselmemesi için mutlaka kazanmak zorunda. Bordo-mavililer deseniz, 50. yıllarında onların hedefi de şampiyonluk. Ersun Yanal’ın öğrencileri ipi göğüsleyecekse, adeta sırat köprüsünde oynanacak bu kilit maçları en az hasarla atlatmak durumunda.

Ev sahibinde yeni transferler Giuliano ile Soldado kenarda. Eldivenler ise yine Volkan’a teslim edilmiş. Tecrübeli kalecinin derbilerde iyi oynadığını anlatmaya herhalde gerek yok. Küçük dev adam Valbuena bakalım çilingirliğe soyunacak mı?
Deplasman ekibinde orta sahadaki Kucka ile Okay ikilisinin bugün ne yapacağı özellikle merak ediliyor; onların performansı tabela için oldukça önemli gözüküyor. Tabii gözler Çin’den muhteşem dönen Burak Yılmaz ve futbolumuzun yükselen değeri genç Yusuf’ta!

Heyecan fırtınası adeta 1-0 başladı. 5. dakikada Kucka’nın pasını harika bitiren Burak kaldığı yerden devam ediyordu. Golden hemen sonra sakatlanan santrfor, 20’de yerini N’Doye’a bırakıyordu. Trabzonspor savunmasının akıl almaz hatasından Valbuena faydalanamayınca ilk yarım saat Karadeniz ekibinin üstünlüğüyle geçilmişti.

Tribünlerin coşkusu futbolcuları biraz hareketlendiriyordu. İlk yarı böyle bitecek derken, Alper’in çaprazdan güzel vuruşu skoru eşitlemişti. 45 dakika boyunca ofansif olarak istediklerini pek sahaya yansıtamayan Kanarya soyunma odasına moralli gidiyordu. İkinci devre çok şeylere gebeydi...

Aykut Kocaman’ın hamlesi gecikmemişti. İkinci devrenin başında etkisiz eleman van Persie çıkmış, Giuliano girmişti. 56’da Karadeniz fırtınası bir kez daha öndeydi. Savunmadan çıkarken kaptırılan top pahalıya patlamış; Olcay’ın sert şutunu Volkan adeta içeri almıştı. Tecrübeli file bekçisi geçen hafta İzmir’de de benzer bir gol yemiş, Vardar karşısında Kameni görev yapmıştı.

Son yarım saatlik dilimde Neustaedter’in yerine Soldado oyundaydı. Mehmet Topal artık stoperdeydi. Derken taraftar ikiye bölünüyor; bazıları Volkan’a tepki gösterirken, kimileri ona sahip çıkıyordu. Top ne zaman ona gelse, tansiyon yükseliyordu. Yusuf’un çıkmasıyla birlikte dizginler Kanarya’nın eline geçmişti.

84’te Kucka’nın elle müdahelesi üstüne Ali Palabıyık penaltı noktasını gösteriyordu. Valbuena’nın vuruşu Onur’dan sekerek ağlara gitmişti. 89’da Soldado üç adımdan kafayı auta atmıştı. Uzatmalarda da N’Doye önemli bir fırsattan yararlanamayınca puanlar paylaşılıyordu.

Bu sahada en son 20 yıl önce kazanan Trabzonspor çok yaklaşsa da yine galip gelemedi. Fenerbahçe’nin ise acilen taraftarıyla bütünleşmeye ihtiyacı var gibi gözüküyor. Aksi takdirde tablo çabuk kararabilir!