Voleybolda, Uluslar Ligi heyecanı üçüncü hafta maçlarıyla devam edecek. Şu ana kadar oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 3 mağlubiyet alan ulusal takım, üçüncü haftaya topladığı 16 puanla beşinci sırada giriyor.

Heyecan sürüyor
Fotoğraf: Depo Photos

Yunis ALAÇAM

Türkiye Ulusal Voleybol Takımı, 2022 FIVB Milletler Ligi’nin 3. haftasının ilk maçında bugün Kanada ile karşılaşacak. Uluslar Ligi’nin 3. hafta mücadelesi 29 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Kanada’nın Calgary kentinde yapılacak.

Kırmızı-beyazlılar, 3. haftada ev sahibi Kanada’nın yanı sıra ABD, Japonya ve Hollanda ile mücadele edecek. Türkiye, geride kalan iki haftanın ardından 5 galibiyet, 3 mağlubiyet sonucu elde ettiği 16 puanla sıralamada 5. sırada yer alıyor.

KADRODAKİ İSİMLER

Kanada’da mücadele edecek ulusal takım kadrosunda bulunan sporcular ve Türkiye’nin maç programı (TSİ) şöyle: "Cansu Özbay, Elif Şahin, Sıla Çalışkan, Ebrar Karakurt, Meryem Boz, Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu, Saliha Şahin, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Beyza Arıcı, Bahar Akbay, Simge Aköz, Ayça Aykaç, Aylin Acar."

YUNANİSTAN’A YENİLDİ

Akdeniz Oyunları’nda ise Erkek Ulusal Voleybol Takımı, Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nda Yunanistan’a 3-2 yenildi. Oran kentinde gerçekleştirilen organizasyondaki B Grubu 2. maçında Türkiye, Palais Des Sports Hammou Boutlelis Salonu’nda Yunanistan ile karşılaştı. Rakibine 25-23, 22-25, 25-8, 23-25 ve 15-13’ük setlerle 3-2 yenilen milliler, gruptaki ilk yenilgisini aldı. Türkiye’de Metin Toy 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Öte yandan voleybolda bu sezon Türkiye’yi CEV Kupası’nda temsil edecek takımların rakipleri belirlendi. CEV’den yapılan açıklamaya göre kadınlar ve erkeklerde 2022-2023 sezonu Avrupa kupaları kuraları, Lüksemburg’da çekildi. Kadınlar CEV Kupası ilk turunda Galatasaray HDI Sigorta, İtalya ekibi Savino Del Bene Scandicci, Türk Hava Yolları ise İsviçre takımı Viteos Neuchatel’in rakibi oldu. Erkekler CEV Kupası’na ikinci turdan katılan Türk temsilcilerinden Fenerbahçe HDI Sigorta ile Romanya takımı SCM Craiova, Galatasaray HDI Sigorta ile Avusturya ekibi Union Raiffeisen Waldviertel ve Arkas Spor ile Belçika’dan Caruur Volley Gent eşleşti. Kadınlarda ilk tur maçları, 13-15 ve 20-22 Aralık’ta yapılacak. Erkeklerde ise ikinci tur karşılaşmaları 8-10 Kasım ve 15-17 Kasım’da oynanacak.