4 golün atıldığı ve birçok tartışmalı pozisyonun yaşandığı maçta Beşiktaş Konyaspor'la 2-2 berabere kaldı

Heyecan var ama galip yok

Perşembe akşamı Avrupa mesaisinde hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş, SüperLig’in en zorlu deplasmanlarından biri olan Konya’da haftanın kapanış maçına çıktı. Üstelik futbolculuk kariyeri boyunca sadece Beşiktaş’ta forma giyen Konyaspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, kulübedeki kariyeri boyunca tarihinin bir parçası olduğu Beşiktaş’a hep sıkıntı yaratmayı başarmıştı. Tehlikenin farkında olan Şenol Güneş hem Medel’i hem de Atiba’yı ilk 11’de oynatarak dirençli bir orta saha yaratmayı planlıyordu. Ancak bu önlem Konyaspor’un orta sahayı rahat geçmesine engel olmadı.

Bu atakların birinde Vida’nın eline çarpan top hem Hırvat stoperin kırmızı kart görmesine hem de kazanılan penaltı vuruşunu Yatabare’nin gole çevirmesi sonucu ev sahibi takımın öne geçmesine neden oluyordu.

İlk yarının geri kalan bölümünde Medel stoper oynarken, Konyaspor kendi sahasına çekilip kontra atak aramaya başladı.

Ancak Beşiktaş’ın rakibine baskı kurup arkada derin boşluklar bırakacak takati olmadığı için ilk yarı başka kayda değer pozisyon yaşanmadan sona erdi.

Şenol Güneş ikinci yarıya ikinci sarı kartı görme riski olan Quresma’yı soyunma odasında bırakıp yerine Lens’i oyuna alarak başlıyor ve Beşiktaş da Ljajic’i daha etkili kullanmaya başlıyordu.

Buna paralel ikinci yarının hemen başında hakem Ümit Öztürk, VAR sebebiyle işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan emekli meslektaşlarının ihtiyaç duyduğu malzemeyi sağlayacak bir penaltı kararı veriyor ancak topun başına geçen Yatabare bu sefer çerçeveyi tutturamıyordu.

Karşılaşmanın son çeyreklik dilimine girilirken Şenol Güneş Ljajic’in yerine Oğuzhan’ı oyuna alıyor ancak sonlandırılamayan her Beşiktaş atağı, Beşiktaş kalesinde tehlike olmaya devam ediyordu. Ancak Konyasporlu futbolcuların yanlış tercihleri ve Pepe ile Medel’in bireysel performansları farkın açılmasına izin vermiyor ve 10 kişilik Beşiktaş’ın geri dönmesi için gerekli zemin hazırlanıyordu.

Beşiktaş’ın golleri de ardı ardına geldi. Önce 79’da paslaşılarak kullanılan köşe atışında Oğuzhan ortalıyor Vagner Love kafa vuruşuyla topu ağlara yolluyordu. Golden bir dakika sonra rakibinden sıyrılan Lens, Babel ile duvar pası yapıyor ve kaleci Serkan’ı ikinci kez çaresiz bırakıyordu.

Maçın son bölümünde Konyaspor, Beşiktaş kalesini ablukaya aldı. Uzatma dakikalarında Gökhan Gönül, topu sakatlanma pahasına çizgiden çıkarıyor ancak tecrübeli bekin bu çabası kazanılan köşe vuruşunda Hurtado’nun golüyle anlamını kaybediyordu.

Beşiktaş bu maçı da Malmö maçını da kazanabilirdi. Ancak hiçbir sonuç bu sezonki temel sıkıntının üstünü örtemeyecekti. Her sene 9 ve 10 numara pozisyonundaki oyuncularını değiştiren ve yeni gelen oyuncuların özellikleri çerçevesinde her defasında oyun planını güncellemeyi başaran Beşiktaş, bu sezon 14 resmi maç oynamasına rağmen doğru oyunu henüz yakalayamadı. Zira Beşiktaş’ın kadro karar vericileri bu iki pozisyona o kadar odaklandılar ki asıl güncellenmesi gerekenin ilerleyen yaşlarından ötürü kadronun geri kalanı olduğu fark edemediler.