Heyet raporunda randevu skandalı

HABER MERKEZİ

Sağlıkta Dönüşüm ile yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de işe girişler olmak üzere ilaç ve tıbbi malzeme temini, engellilik oranı tespiti ve okul kaydı gibi pek çok konuda ihtiyaç duyulan heyet raporu için hastanelerde randevu bulunamıyor.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, soru önergesi verdi. Emir, pek çok konuda heyet raporu istendiğini ancak, Sağlık Bakanlığı’ndan heyet raporu randevusu alınamadığını vurguladı. Duruma tepki gösteren CHP’li Emir, “Sağlık Bakanlığı, binlerce insanın yaşadığı sıkıntıyı çözmek için adım atmalı” dedi ve ekledi: “Sağlık sistemi maalesef çökme noktasında.”

Emir, randevu alamayan vatandaşların yaşadığı sıkıntılarla ilgili şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı ve Saray, sağlık sistemini getirdikleri noktayla övüne dursunlar. Vatandaşlarımız poliklinik için veya heyet raporu almak için randevu bulamıyor. Merkezi Hasta Randevu sistemi (MHRS), 15 günlük dilimler halinde randevular veriyor. Biz heyet raporu almak için MHRS sistemine girdiğimizde İstanbul’da randevu alamadık. Yani İstanbul’da bir heyet raporu ihtiyacı olan vatandaşımız randevu almak istese alamayacak. Ankara’da giriş yaptığımızda sadece GATA’da o da sadece askerler için heyet raporu randevusu alabildik.”