Hibrit savaş Kuzey Kutbu’nu çatışma alanına dönüştürür

Dış Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın Rusya'ya karşı yürüttüğü hibrit savaşın sonuçlarının herkes tarafından hissedileceğini belirtti. Lavrov, Dışişleri ve Savunma Politikaları Konseyi’nde yaptığı konuşmada, ABD ve Avrupalı politikacıların Rusya'yı tecrit etmeye yönelik tüm girişimlerinin başarısızlığa mahkum olduğuna vurguladı. Lavrov, Batı'nın Rusya'nın itibarını sarsmaya yönelik politikasını ‘yağmacı’ olarak nitelendirerek, yaptırımların Moskova’yı eski ‘altın milyar’ dışındaki ülkelere daha da yaklaştırdığını ve bunun karşılıklı olan kaçınılmaz bir süreç olduğunu kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ise Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna’nın katılım prosedürünü başlatmasının birliğin sonu anlamına geleceğini belirtti. Gruşko, AB’nin Ruslara vize vermede kısıtlamaya gidip gitmeyeceği sorusunu ise bunun yapılması halinde Rusya AB’nin bu adımına karşılık vereceği şeklinde yanıtladı.

Sputnik’teki habere göre Rusya’nın Kuzey Kutbu (Arktika)bölgesinin militarizasyon ve çatışma arenasına dönüşme tehdidini hafife almadığını söyleyen Gruşko, “NATO'nun ulaşılabileceği her şeyi militarize etmeye ne derece hazır olduğunu bildiğimiz için Arktika’nın militarizasyon, askeri çatışma arenasına dönüşme tehdidini hafife almıyoruz” dedi ve şöyle devam etti: “Kuzey Kutbu'nun militarizasyonu ile meşgul olduğumuza dair suni olarak yöneltilen tüm suçlamaları reddediyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil.”