Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı, kadınları sosyal hayatta giydiği kıyafetler üzerinden hedef alarak 'Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık.' dedi.

Hilafet isteyen imam, kadınları hedef aldı: Sokaklar kasap dükkanı gibi

Cumhuriyet'i ve laikliği hedef alan, Ankara Melike Hatun Camii İmamı olarak bilinen Halil Konakçı, bu kez kadın-erkek eşitliği ile ilgili skandal ifadeler kullandı.

Konakçı, sosyal medyadan paylaştığı videoda 'Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık" dedi.

Gerici imam, sözlerinin devamında da erkeklere eşlerinin örtünmeleri için zorlama çağrısında bulundu.

Konakçı, giyimlerin rahatsız olduğu kadınlarla ilgili olarak erkeklere şöyle seslendi:

'Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin.'

HİLAFET İSTEMİŞTİ

Konakçı, Sezen Aksu'nun 'Şahane Bir Şey Yaşamak' isimli şarkısında geçen 'Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e' sözleri üzerinden Aksu'yu hedef aldığı geçmiş bir konuşmasında da 98 yıl önce TBMM kararıyla kaldırılan hilafete işaret ederek 'Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz' demişti.