Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Hilal Nesin

Haber Merkezi

Tiyatrocu ve yazar Hilal Nesin, sosyal medyada yaygınlaşan yardım kampanyaları konusunda yurttaşları uyardığı için yaklaşık bir yıldır tehdit ediliyor, saldırıya maruz bırakılıyor. Aynı zamanda Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin’in de eşi olan Hilal Nesin, geçen yıl 9 Mart’ta sosyal medyada yaygınlaşan yardım kampanyaları konusunda bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımın ardından Nesin sosyal medya üzerinden devamlı hakaret ve cinsiyetçi saldırılara maruz bırakılmaya başladı.

Paylaşımı yaptıktan 1 saat sonra saldırıların başladığını ve yaklaşık 1 buçuk yıldır da devam ettiğini ifade eden Hilal Nesin, yaşadıklarını BirGün’e anlattı. Nesin, “Sosyal medya paylaşımı yapmamın üzerinden bir saat geçmeden Tamer Dursun, hakkımda sosyal medyada yazı yazmaya başladı. Bir buçuk yıldır bana saldırıyor. Ara bile vermedi. ‘Aziz Nesin’in gelini’ diye her yerde benim hakkımda paylaşım yapıyor. Bir arkadaşım benim yazdığım yazıyı beğenmiş onu da arayıp tehdit etmiş. Alenen yazdıklarıyla tehdit ediyor, ‘Derneklere gelirse…’ diye. Ne AKP’liliğim ne FETÖ’cülüğüm kaldı. Hakkımda asılsız bir sürü şey söylüyor. Ben onun adını bile kullanmadım. O sürekli Aziz Nesin’i, Nesin Vakfı’nı, eşimi kullanarak bana saldırıyor” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

“Nedim efendinin gelini, yazılı mezar taşı paylaştı” diyen Nesin, şunları söyledi: “Bu saldırıyı kınayan Alevi Kadınlar Birliği’ne saldırdı. ‘Karıma saldırdılar’, dedi, onun karısına kimse bir şey yapmadı. Almanya’da yaşıyor, Almanya’ya gidip şikâyet ettim. Polis evine gitti, ismimi kullanmadan yazmaya devam etti. Direkt bana söylese gerçekten umurumda olmaz ama kayınpederimi Nesin Vakfı’nı da yazıyor. Bana destek verenlerin de başına gelmedik kalmadı. Arkadaşlarıma ‘Hilal’i koruma Avrupa’da seni yaşatmam, dar ederim’ diyor. Aradığı kişilere de öyle video çekiyor. Küfürler ediyor. Burada ölüm tehdidi alan ikinci kadındım. Zaten ölüm listesinde adım çıktı. ‘Karşısına çıkacağım’ gibi şeyler de yazıyor. Tekrar suç duyurusunda bulunacağım. Ben kadın olduğum için yapıyor. Safiye Avcı diye bir kadın da bütün paylaşımlarını paylaşıyor, onun hakkında da suç duyurusunda bulundum. Aziz Nesin’in adına, aileye, eşime zarar gelecek diye yazmıyorum.”