Almanya’da Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde düzenlenen cami saldırılarını kendisine örnek alarak Müslümanlara saldırı hazırlığı yapan bir şüpheli gözaltına alındı.

Hildesheim’da katliam planı yapan şüpheli yakalandı

HALİT YAŞAR DEMİRBAĞ/HANNOVER

Almanya’da, Müslümanlara saldırı hazırlığı yaptığından şüphelenilen bir kişi gözaltına aldı. Şüphelinin geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde düzenlenen cami saldırılarını kendisine örnek aldığı kaydedildi. 21 yaşındaki Aşağı Saksonyalı şüphelinin, Hannover yakınlarındaki Hildesheim kentinde, internet üzerinden anonim bir sohbet odasında Müslümanlara yönelik saldırı planlarından bahsettiği ifade edildi.

Olayı soruşturan Celle Savcılığı’nın ilk bulgularına göre şüpheli, “bir süredir dünya çapında medyanın dikkatini çekmek için çok sayıda insanı öldürmek istediği bir saldırı gerçekleştirmek” istiyordu. Savcılık "Amacı Müslümanları öldürmekti" açıklamasını yaptı. Şüphelinin evinde silah ve aşırı sağ içerikte çok sayıda belge ele geçirildiği kaydedildi. Polisin Hildesheim'de camiler çevresinde önlemlerini artırdığı belirtildi.

Almanya'da en son Şubat ayında Hanau'da iki nargile kafeye düzenlenen saldırıda dokuz göçmen katledilmişti. Ekim ayında da Halle kentinde bir sinagoga saldırı ölmüş, iki kişi öldürülmüştü. Geçtimiz yıl Haziran ayında da Federal Hükümet'in göç politikasına destek veren Hıristiyan Demokrat Kassel Valisi, aşırı sağcıların hedefi olmuştu.