CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ile SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Muharrem İnce ile görüştü. Görüşmede Murat Karayalçın parti bütünlüğü ve birliği vurgusu yaparak, "Partide kal masayı devirme" dedi.

Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın'dan Muharrem İnce'ye 5 öneri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ile SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP'den ayrılıp parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce ile bir araya geldi.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın aktardığı habere göre, yaklaşık iki saat süren görüşme Muharrem İnce'nin Ankara Yaşamkent'teki ofisinde gerçekleştirildi. Görüşmede Murat Karayalçın parti bütünlüğü ve birliği vurgusu yaptı.

"PARTİDE KAL MASAYI DEVİRME"

Karayalçın, İnce'nin perşembe günü yapacağı basın toplantısını kastederek, "Partide kal masayı devirme" dedi.

himet-cetin-ve-murat-karayalcin-dan-muharrem-ince-ye-5-oneri-767690-1.
Fotoğraf: Murat Karayalçın

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi ise bugünkü yazısında Karayalçın ve Çetin'in Muharrem İnce'ye verdikleri mesajı aktardı. Karayalçın ve Çetin, İnce'ye şu önerilerde bulundu.

1- Partiyle köprüleri atma. Partiyle ve genel başkanla köprüleri atacak ifadelerden kaçın. Perşembe günü yapacağın basın toplantısında partiyle ipleri koparacak beyanlarda bulunma. Tansiyonu düşür.

2- Masayı devirme. Masayı devirecek açıklamalar yapma. Masanın kurulu olması her zaman değerlendirilebilir.

3- Disipline sevk edilmeyi gerektirecek ifadelerden kaçın.

4- Genel başkanlar ve parti yönetimleri geçicidir. Cumhuriyet Halk Partisi kalıcıdır. O nedenle partiyle bağlarını koparma.

5- Geçmişin olaylarına çok takılma. Geleceğe bak. Gelecekte de senin yerinin CHP olduğunu aklından çıkarma.

himet-cetin-ve-murat-karayalcin-dan-muharrem-ince-ye-5-oneri-767691-1.
Fotoğraf: Hikmet Çetin ve Kemal Kılıçdaroğlu

"PARTİ KURMUYORUM, HAREKET BAŞLATIYORUM" DEMİŞTİ

Muharrem İnce, yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin ilk kez Habertürk'ten Fatih Altaylı'ya konuşmuştu.

İnce yeni parti iddialarına ilişkin, “Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum" demişti.

İnce, “Nereye, yeni bir partiye doğru mu bu yol?” sorusuna ise, “Bu yol Diyarbakır’da karpuz tarlasına gidiyor. Diyarbakır’da kardeşlerimle karpuz toplayacağım, Sümbül Deresi’nde işçilerle olacağım, Rize’de çay toplayacağım. Yollara çıkıyorum, halka emanet edeceğim kendimi. Parti kurmuyorum. Halkla beraber yola çıkıyorum. Harekete geçiyorum. Bir hareket başlatıyorum. Halkla beraber" şeklinde yanıt vermişti.

"Oyları böldüğü" eleştirilerine yanıt veren Muharrem İnce, şunları söylemişti: “Yahu bugünkü sistemde bölmek mümkün değil ki! Ben bir parti kurup gidip bunu Cumhur İttifakı’na mı eklemleyeceğim. Mümkün mü? Bu sistemde bir bölen olmak mümkün değil. Yüzde 51 lazım. Ben gidip AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na katılmayacağıma göre demek ki bir şeyi bölmüyorum. Zaten akıl var, izan var. De ki ben gittim Cumhur İttifakı’na. Yahu 1 tek taraftarımı, bir tek kişiyi oraya götürebilir miyim? Ben AK Parti karşıtı olarak bir anlam ifade ediyorum. AK Parti’ye bir kişi bile götüremem ki."