Hindistan’da toplu tecavüz ve cinayet suçlularından biri cezalarının ertelenmesi için mahkemeye "hava kirliliğinin zaten kendilerini öldüreceğini, bu yüzden cezasının ertelenmesi gerektiğini" savunan bir dilekçe sundu

Hindistan’da idam mahkumu: Hava kirliliğinin bizi öldürmesine izin verin

Hindistan’da tecavüz ve cinayet suçundan idam cezasına çarptırılan mahkumlardan biri ölüm cezasından kurtulmak için oldukça garip bir yöntemle şansını denedi.

Yüksek Mahkeme’ye komik denilebilecek bir dilekçe ile başvurarak idam cezasına gerek olmadığını savunan mahkum, Hindistan’da kötü hava koşullarının onları zaten öldüreceğini, ülkede yaşam süresinin çok kısa olduğunu ve şu an ölmelerine gerek bulunmadığını iddia ediyor.

Sputnik'in haberine göre; basit bir İngilizce ile yazılmış olan tuhaf dilekçe suçluların avukatları aracılığıyla Yüksek Mahkeme’ye sunuldu.

​“Herkes Yeni Delhi’de su ve havayla ilgili neler olduğunun farkında. Hayat daha da kısalıyor. İdam cezası niye?” diye mahkemeye soran Akshay Singh, kentin havasıyla ilgili 'gaz çemberi gibi' ve 'zehir dolu' gibi benzetmeler yaptı.

Mahkum ayrıca Hindu inancına dayandırdığı metinde Hindistan’da insanların eskiden binlerce yıl yaşadığını ama şimdi ortalama yaşam süresinin durmadan düştüğünü iddia etti ve “Yaşam bu kadar kısalırken idam niye?” diye sordu.

Mahkum yalnızca idam cezasının ertelenmesi için geçici bir sebep sunduğu için itirazın mahkeme tarafından kabul edilme olasılığı düşük olarak görülüyor.

7 yıl önce otobüste bir genç kadına saldırmışlardı

Sing ve diğer mahkumlar 2012 yılında gece geç bir saatte Yeni Delhi’de otobüse binen 23 yaşındaki üniversite öğrencisine tecavüz ve işkence ederek öldürmek suçundan idam ile cezalandırıldı. Gerçek ismi açıklanmayan ve korkusuz anlamına gelen Nirbhaya takma ismini kullanan genç kız, ilk başta hayatta kaldı. Ancak 12 gün sonra ağır yaralarına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Onun ölümü Hindistan’da büyük ses getirdi ve 'Yeni Delhi’de erkeklere idam cezası gelsin' çağrılarının yapıldığı kapsamlı gösterilere yol açtı. Gösterilerde zaman zaman polisle çatışmalar dahi yaşandı

cukurda-defineci-avi-540867-1.