Hindistan'ın batı eyaletlerinde, koronavirüsün "Çift mutant" (Double mutant) varyantının tespit edildiği bildirildi. Yeni varyanta başkent Yeni Delhi'deki 9 örnekte de rastlandığı aktarıldı.

Hindistan'da koronavirüsün 'çift mutant' varyantı tespit edildi

Hindistan'ın batı eyaletlerinde, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) "Çift mutant" (Double mutant) varyantının tespit edildiği bildirildi.

US News'in, Hindistan Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Sujeet Kumar Singh'in açıklamasına dayandırdığı haberinde, Hindistan'ın Covid-19'dan en çok etkilenen eyaletlerinden biri olan batıdaki Maharashtra'dan alınan örneklerden 206'sında Covid-19'un çift mutant varyantının tespit edildiği kaydedildi.

Haberde, yeni varyanta başkent Yeni Delhi'deki 9 örnekte de rastlandığı aktarıldı.

Hindistan Sağlık Bakanlığı'na bağlı virolog Shahid Jameel, çift mutantın "aynı virüste bir araya gelen iki mutasyon" olduğunu açıklarken, "Virüsün başak proteininin kilit alanlarındaki çift mutasyon, bu riskleri artırabilir. Virüsün bağışıklık sisteminden kaçmasına ve daha bulaşıcı hale gelmesine izin verebilir" diye konuştu.

SON 24 SAATTE 47 BİNDEN FAZLA YENİ VAKA

Hindistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 47 bin 262 yeni vakaya rastlandı.

Vaka sayısı 11 milyon 734 bin 58'e çıktı ve 11 milyon 205 bin 160 kişi iyileşti.

Son 24 saatte 275 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 160 bin 441'e yükseldi.

Hindistan yönetimi, artış görülen Covid-19 vakaları nedeniyle havaalanlarında, otobüs duraklarında ve tren istasyonlarında Covid-19 testi yapılacağını açıkladı.