Hindistan’da bir polis, sahilde yürürken maske takmayan 5 kişiye ‘ördek yürüyüşü’ yapma cezası verdi. Görüntülerin sosyal medyada yayılması ülkede tepkilere yol açtı.

Hindistan’da polis, maske takmayan 5 kişiye ‘ördek yürüyüşü’ cezası verdi

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının en yüksek olduğu üçüncü ülke olan Hindistan’da polisin maske takmayanlara uyguladığı ceza gündem oldu.

Hindistan'ın Maharaştra eyaletine bağlı Mumbai şehrinde bir polis , maske takmayan 5 kişiye ‘ördek yürüyüşü’ yapma cezası verdi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine kullanıcılar uygulamaya tepki gösterdi. Görüntüler üzerine bazı kullanıcılar, polisin verdiği cezanın 'esprili olduğunu' savunurken, çoğunluk ise polisin para cezası kesmeyip böyle bir yönteme başvurmasını fiziksel olarak taciz ve sınıf ayrımcılığı olarak niteledi.

POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yerel basında yer alan haberlerde, maske takmayan şahısların para cezası ödemek yerine ördek yürüyüşü yapmayı polise kendilerinin teklif ettiği iddia edildi.

Söz konusu polis hakkında gelen tepkiler üzerine soruşturma açıldığı bildirildi.

Hindistan'da Covid-19 dolayısıyla bazı bölgelerde gece sokağa çıkma yasağı uygulanırken, ülke genelinde maske takmayanlara toplamda 4 milyon dolardan fazla para cezası kesildiği duyuruldu.

Hindistan'da toplam vaka sayısı 12 milyon 302 bin 92'ye, toplam can kaybı ise 163 bin 428 olarak kayıtlara geçti.